2022-10-23 Hansta Naturreservat, Översjön, Highland Cattles, 27,24 km...

Dagen bjöd på sol från en klarblå himmel, ca +9-10 C och idag blev det en rejäl långis på 27,24 km i Hansta Naturreservat, Norra Järvafältet och via Fäboda till Översjön etc etc. Då vädret var så fantastiskt skönt ville jag passa på att verkligen gå så långt som möjligt under dagen då det blir skymning och mörkt redan vid kl.17.30.
 
På söndagar och torsdagar håller jag igen på matintaget via periodiskt vattenfasta och dricker bara vatten eller te under ca 21 timmar. Fastan börjar ca kl. 21 dagen innan och fortsätter till ca kl.18 dagen efter och då jag börjar äta igen. Efter ca 12 timmar sätter autofagin (självrensning) igång och den slutar att fungera så snart man börjar äta eller dricker något annat än vatten eller te/kaffe. Det som händer i kroppen är att man får enormt mycket energi och då är det perfekt för mig att tex gå långt. Jag fastar inte när jag styrke- eller konditionstränar för då behöver jag extra protein som lite hjälp. För mig fungerar detta med periodisk fasta mycket bra och det gör så gott för min hela min kropp och så länge det fungerar och känner mig fullt frisk kommer jag att fortsätta med det. 
 
Om du är intresserad eller nyfiken på hur det fungerar kan du ta del av Dr Sanna Edhins råd när det gäller fasta och varför det är bra.
 
https://kurera.se/starta-varen-med-sannas-vattenfasta/
 
Hansta Naturreservat
Mina Hanwag Gtx kängor passade bra idag då det är blött i markerna
Min speciella stenbumling i skogen
Många vindfällda trädstammar ligger det i skogen...
Mjuk skön mossa
Jätterotvälta
 
Det gäller att ha på den inre GPS:en och ha bra lokalsinne i dessa stora skogsområden där det vimlar av stigar hit och dit. Ibland måste man vika av från stigen när något naturligt hinder stoppar upp färdriktningen och då gäller det att hitta rät riktning igen. Det är lättare än man tror att virra bort sig och börja vimsa hit och dit och gå i cirklar om man tappar kontrollen. 
 
Mitt mål var att  via skogen komma ut vid Väsby Sjöäng och det lyckades jag med....
Väsby Gård
På väg mot Översjön via Fäboda...
Jag vek av från vägen och in mot Översjön via en av stigarna...
Översjöns norra ände
Jag följde sjön på östra sidan söderut...
Så vackert!
En gammal brygga ....
Översjöns södra ände
I höjd med Rocksta Gård
 
Via Säby Gård och Hägerstalund hemåt...
 
Här stångas det mellan ungdomarna...
Highland Cattles är verkligen ståtliga kreatur
Mot Hägerstalund 
Eftersom jag hade mycket benkraft kvar när jag närmade mig Kista Torn efter Hästa Gård fortsatte jag in under Kymligelänken och in i Igelbäckens Naturreservat och gick en bit till innan jag vände hemåt vid Stockholms Brukdhundsklubb.

Dagens långrunda
 
Stort TACK till mina friska starka ben för hjälpen och min energi som det är lite svårt att ta kål på och jag känner mig som en Duracellkanin som bara går och går...
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skön söndagskväll! 
 

Kommentera här: