2022-11-03 Edsviksrundan 18,93 km och härlig periodisk vattenfasta 23 timmar...

Idag på eftermiddagen blev det en rejäl långis igen då jag inledde min periodiska vattenfasta igår kväll vid kl. 20.45 och har som mål att sluta fasta efter ca 23 timmar. Så blev det också och det fungerar hur bra som helst. Te och vatten räcker gott under hela fastan.
 
Lite knorr i magen kommer då och då efter ca 18 timmar men då säger jag till magen att du får vänta med att få mat och det finner sig magen i och slutar knorra😁
 
Det häftigaste är den fantastiska energi som jag får när autofagin (självrensningen) sätter igång efter 12 timmars vattenfasta och under promenaden vill benen bara gå utan hejd och det finns ingen som helst trötthet i kroppen eller seghet som gör sig till känna. Kroppen är fantastisk på att finna sig i det som gäller och är med i matchen mer än vi tror.
 
Mitt mål är att köra med periodisk vattenfasta 2 gånger i veckan, söndagar och torsdagar så länge jag känner att det fungerar bra för både knoppen och kroppen. 
 
Igelbäckens naturreservat
Ulriksdals slottspark
Edsviken
De uppdragna båtarna inför vintervilan ligger på land som en hög med sockerbitar...
 
Mer än halvmåne på gång...
 
Dagens runda
 
Stort TACK till min snälla kropp som hänger med på mina vattenfastor och långa promenader och det är jag oerhört tacksam för. Till dig min bloggläsare önskar jag en finfin torsdag!
 

Kommentarer:

1 sandra ledin:

Fastan låter bra för kroppen. Skulle dock inte Klara 23 h tror jag. Jag är en sån som måste äta flera små mål om dagen. Men om man skulle ge sig på att testa, vad ska man tänka på då?

Så lungn och fin natur du fick på bild. Naturen såg alldelles sovande ut.

Ha en jätte fin helg!!!

Svar: Tack Sandra för din kommentar och det går alltid att ändra på de vanor man har om man bestämmer sig. Testa att vattenfasta under de mål under dagen som du kan vara utan om du är frisk i övrigt. Att vara sugen på att äta är inte samma sak som riktig hunger. Dagtid är bäst att fasta annars kan det påverka nattsömnen. Om du verkligen bestämmer dig för det kommer det att fungera. Det kan räcka med 18 timmars fasta men börja med att utesluta ett dagsmål och drick te eller bara vatten. Lycka till och trevlig helg!
Annika i Stockholm Sverige

Kommentera här: