annettebengtsson.blogg.se

2020-01-18
11:16:11

Livet med hästar går upp och ner

I torsdags var det besök av veterinären för koll av hältan. Longeringen var ok, och alla böjprov ok. Skönt att hon är fräsch igen. Så det är bara att sakta börja sätta igång henne nu. 

På fredagen (igår) åkte jag och fixa stallet, förberede ridbanan inför ett tömkörnings pass med Goldie. Tar in henne och vad ser jag, ett svullet bakben... 🙄
Fottar och messar samt ringer Fia för råd, hon svara ej så fick börja googla lite. Var as nervös om det var en senskada. 
Bilder på benet


Man ser att hon är svullen typ från hasen och ner, seda blir det som ett hål eller en grop innan kotan (vanligtvis gallig i kotorna). 

Fia ringde upp mig, så tacksam, vi prata och fick massa tips. Jag hade då även tvättat benet med klorhexidin schampo ifall det var lymfangit eller en infektion. Så jag sköljde av benet, tempa henne\t-> ingen feber.
Linda benet och tog en promenad. Efter promenaden var benet mycket finare. 
Bilder efter promenaden 


Benet mer normalt 

Sedan linimentade jag benet med senfix och lindade med backontrack paddar över natten. 
På morgonen tempa jag, fortfarande ingen feber vilket var skönt för då var det inget farligt. Benet var även bättre så släppte ut henne i hagen som vanligt. 

Bilder från imorse 

Så skönt att hon var bättre för jag kände mig ganska uppgiven igår kväll. När ena hästen blev bra så skada sig den andra. 

En riktig berg-och-dalbana att ha häst med andra ord. 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: