Vinterprepp

Har mest varit ute och fixat med växternas vinterförvaring eller fixat ordning på framsidan/balkongen efter mitt röj av blommorna idag. Känns inte som jag hunnit nåt men egentligen har jag väl gjort ganska mkt ändå 😄

Innan det ljusnat så såpduschade jag blommorna i vardagsrummet. Sen när det blivit ljust gick jag ut, tog fram sekatören, skottkärra och skyffel för at plocka upp dahliorna från jorden. 
Har ju snört om de med massa tunt snöre så var lite meckigt på vissa att få loss den. Jag vill dels spara den men sen inte skräpa ner i komposten med snöret som jag inte tror är nedbrytbart. Men efter ett tag så hade jag då lyckats få bort stjälkarna. Ett par vändor med skottkärran blev det. Kallt vart det också så var tvungen att bita ihop ordentligt ibland när fingrarna värkte 😬🥶 Tog en snabb lunch och té paus för att få värmen tillbaka. Sen påt igen och gräva upp knölarna. Får ju ta det lite varligt så en inte skadar de i onödan. Är superglad att alla även de som kom från frön har bildat knölar 😃😍Så det finns chans att de överlever och kan få sprida färg och glädje även nästa sommar. Hoppas hoppas!
Inet alltid så lätt att få bort jorden från knölarna men bestämde att jag tar bort det värsta nu och så får de torka nåt dygn inne innan jag försöker borsta bort en sväng till innan de får komma ner i sina papperspåsar för vinterns dvala. Några hade fått riktigt stora knölar. Superskoj! 


Trodde jag hade stenkoll på de olika sorterna men är lite osäker på några men i stora drag har jag då koll på vad som är vad. Fick superbra hjälp av E som laminerat lappar med bilder jag tagit på de när de blommat så har man lite mer hjälp hur de såg ut. 

Passade på att diska ur de krukorna jag haft ute också så de kan stoppas in i förrådet mer rena än skitiga så är det fräscht att plocka fram sen i vår. 

Många stödpinnar har jag då använt 

Blommor på bordet och knölar på golvet 😅🙈


Kommentera här: