0

Såriga bröstvårtor och öm hud

Senste tiden har varit lite tuff. Vår dotter är snart två veckor och allt ser bra ut. I början gick hon ner nära 12 % i vikt och vi var ledsna och oroliga. Sedan dess har hon ökat stadigt i vikt. 
 
Amningen är problematisk då taget förmodligen varit lite litet i början, vilket har resulterat i mycket (!!!) smärtsamma sår på båda bröstvårtorna. Jag har fasat för nästa amningstillfälle och haft så ont att jag gråtit. Nu pumpar jag bröstmjölk tills de har läkt. Hoppas att det inte tar så lång tid och att hon inte lärt sig att föredra flaskan när jag väl kan amma igen. 
 
Sedan förlossningen har jag levt i en känslomässig bergochdalbana. Det är väl som sig bör - men jobbigt som bara den med dessa svängningar. Jag tycker ändå det är lite fint att nyblivna föräldrars känslofönster öppnas efter förlossningen för att öka möjligheten till att knyta an till sitt barn. Förundras över allt kroppen gör automatiskt och vad smart den är inställd! 
 
 
Allmänt Barn Jag Amning Arbetsfördelning Barn Bebis Bröstmjölk Familj Förlossning Föräldraledig Kärlek Ligga Smärta Sömn Trötthet Ångest