Airpang

Direktlänk till inlägg 4 november 2022

A new dawn!

Av Johnny Ottosson - 4 november 2022 16:00


Slut i Suburbia!


Nu går resan till ett nytt boende och en fin ostörd egen tomt.


Till sist så är det dags att lämna Ucklum och min nuvarande lägenhet som jag har innehaft under exakt 10 år på månaden. På grund av min pappas tragiska frånfälle i somras så har det äntligen blivit rätt tillfälle i livet att åter igen bli husägare och få tillgång till en stor egen tomt utanför detaljplanerat område. Ånyo så går dessutom färden till Ödsmål efter detta decennium på andra sidan Stenungssund.


Efter separationen från mina barns mamma så sålde vi vårt gemensamma hus i Ödsmål och jag köpte en lägenhet i Ucklum. Min pappa som hade blivit ensam efter mammas bortgång samma år skaffade också en lägenhet i samma område och det första åren så var han en stor tillgång som barnvakt när mina barn var små.


De senaste åren så blev det tvärtom, pappa behövde allt mer hjälp samtidigt som barnen blev mer och mer självständiga. Nu har ungarna körkort och grabben tillbringar sin mesta tid på I17 Uddevalla så behovet av ett boende i närheten av deras mammas bostad har blivit närmast obetydligt. 


När sedan pappa lämnade oss så fanns det inte heller något som band oss till just Ucklum längre.


Jag har förvisso trivts bra i min bostadsrättsförening, även under den sista halvan när jag satt som ordförande, men på sista raden så kostar boendet 6000 kr i månadsavgift samt ytterligare 2000 kr för elektricitet, dessutom så har jag haft alldeles för lite ytor till skyttehobbyn samtidigt som jag alltid har haft grannar nära att ta hänsyn till.


Nu har vi till sist köpt ett litet hus på 43 kvm där den tidigare ägaren redovisade en månadskostnad på under 2000 kr inklusive elektricitet vilket gör en kostnadsskillnad på över 70.000 kr per år eller 700.000 kr för ett  decennium. Till huset hör också 1900 kvm tomt utan några grannar i skottriktningen, vilkens gräns avslutas av en liten bäck och ett berg - helt perfekt!


Här kan man se fastigheten som 413 till höger, bortom bäcken finns ett stort berg.


Mer perfekt än så går inte att hitta för vår hobby! Om man kikar på kartan ovan så kan man se avstånden. Huset är precis 10 meter långt och det högre övre hörnet är precis 40 meter bort, innan berget tar vid i en bananform runt hörnet, ca 10 meter till höger om tomtens lilla bäck. Det rum som finns innanför nedre högra hörnet kommer att utgöra min skjutplats inomhus. För de riktigt fina dagarna så finns även en rejäl altan med lagom glest staket för att kunna sticka ut en pipa.


Huset ligger längst in på en liten grusväg och närmaste granne bor tydligen ytterst sporadiskt i sitt hus, framför huset finns en vändplan eftersom det blir längst in på en återvänds väg. Hela området badar i ett ymnig vegetation sommartid (eller kopiösa mängder löv nu på senhösten), så huset är inte helt lätt att hitta trots att det bara finns mindre än 4 km ifrån centrala Stenungssund. 


Nu på vintern så ska jag dock tillbringa kvällarna framför en öppen brasa under de mörka vardagarna.


Nu står närmast en badrumsrenovering och lite småfix på agendan så någon gång i slutet av januari så kommer flytten, vilken naturligtvis kommer att bli lite omständig då vi flyttar från 93 till 43 kvm men någon gång från mitten eller slutet av februari så kommer allt att vara färdigt.


Då väntar en riktigt härlig vår!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards