Kalkonburgare med rostade grönsaker och vitlökssmör

Kalkonburgare med rostade grönsaker och vitlökssmör

Om du har glömt vilken grym snabbmat färsbiffar kan vara kommer en påminnelse här! Dessa kalkonbiffar gör sig bäst med ugnsrostade grönsaker och en generös klick vitlökssmör, som du med fördel låter smälta över hela maträtten. Ketomiddagen är serverad!

Kalkonburgare med rostade grönsaker och vitlökssmör

Om du har glömt vilken grym snabbmat färsbiffar kan vara kommer en påminnelse här! Dessa kalkonbiffar gör sig bäst med ugnsrostade grönsaker och en generös klick vitlökssmör, som du med fördel låter smälta över hela maträtten. Ketomiddagen är serverad!
2 portionportioner

Ingredienser

Ugnsrostade grönsaker
  • 220 g brysselkål
  • 85 g cocktailtomatcocktailtomater
  • 85 g champinjoner
  • salt och mald svartpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin eller torkad timjan
  • ½ msk olivolja
Kalkonburgare
  • 450 g kalkonfärs eller kycklingfärs
  • 1 msk majonnäs eller vegansk majonnäs
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ¾ tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 1 msk smör eller olivolja
Vitlökssmör
  • 50 g smör, rumstempererat
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1 msk fint hackad färsk persilja
  • smaka av med salt
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

Ugnsrostade grönsaker

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj grönsakerna och ta bort det yttersta lagret på brysselkålen om det behövs. Skär grönsakerna i ungefär lika stora bitar.
  3. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Krydda med salt, peppar, rosmarin och/eller timjan. Ringla över olivolja och blanda runt.
  4. Ugnsrosta i 20 minuter eller tills grönsakerna har mjuknat och fått en fin färg.
  5. Kalkonburgare

  6. Blanda ihop färsen med majonnäs, vitlökspulver, salt och peppar.
  7. Gör bollar av färsen – ungefär 110 g per boll. Platta till dem och forma dem till biffar med blöta händer. Ju tunnare de är desto snabbare blir de färdigstekta.
  8. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt smör.
  9. När smöret har smält lägger du ner biffarna i pannan.
  10. Stek i ungefär 5 minuter på varje sida tills de är genomstekta och har en härlig gyllenbrun yta. Två biffar blir en portion.
  11. Vitlökssmör

  12. Blanda ihop smör, vitlökspulver, persilja och salt i en liten skål. Ställ åt sidan en stund innan servering för att låta smakerna sätta sig. Om du gör smöret i förväg kan det stå och vila i kylen.

Tips

Du kan använda färsk vitlök istället för vitlökspulver om du vill få mer sting.

BLI MEDLEM

Liknande recept

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av