BakaOmat 37 2019-06-05 21:29 Vad vill du se här? Som du som aktiv läsare högst troligt redan vet så gör jag ALLA typer av recept och lägger upp här.MEN, även jag kan ju missa något DU vill ha! Så finns de något DU vill se mer av?Vare sig de är fakta om något, mer kakor, mer sallad eller mer recept för "din" diet. Ja vad tusan som helst!TELL ME! Så jag kan ge dig mer av vad du vill ha och så får jag fler roliga saker att skapa här hemma efter tråkiga dagar på jobbet. :)...
BakaOmat 14 2019-05-29 06:00 Laxrullar med pepparot Laxrullar med smak av pepparrot. När jag har lagat den så har jag valt att lägga upp den på en salladsbädd, droppa lite god olivolja över och sen riva lite god parmesanost över. Toppa det hela med en kvist dill och lite citron för den fancy looken.4 portioner300 g Kallrökt lax 2 dl Creme Fraiche 1 tsk Pressad citron 1 msk Pepparrot (riven) 3 msk Dill (hackad) 1 krm Salt 1 krm Svartpeppar (malen) Börja med att vispa ihop crème fraiche, citronsaft, pepparrot, salt och peppar till ett hårt skum. Man får vispa ett tag, men det ska bli en...
BakaOmat 32 2019-05-28 09:00 blomkålstortillas 3/4 Blomkålshuvud 0,5 tsk Salt 2 msk Saft från lime 1/2 dl Koriander (färsk och hackad) 2 Ägg Dela ner blomkålen i mindre bitar och kör i en matberedare tills det att du har ett fint blomkålsris. Det skall bli ungefär 5 dl när det är malet.Lägg blomkålen på en tallrik och lägg plastfolie över. Micra i 2 minuter på full effekt.Ta ut blomkålen och pressa ur så mycket vatten du bara kan, Använd gärna en ren handduk som i filmen, det blir lättare att få ur vätskan då. Häll upp i en skål.Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda...
BakaOmat 22 2019-05-27 07:00 Mozzarellasticks med spenat 225 g Färskost (naturell) 1 dl Spenat (fräst) 4,5 dl Mozzarellaost (riven) 1 tsk Salt 0,5 tsk Svartpeppar (malen) 1 tsk Vitlökspulver 4,5 dl Pofiber 4 Ägg 4 dl Mandelmjöl Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med...
BakaOmat 20 2019-05-26 07:00 Aubergine pizza 1 st Aubergine 2 msk Salt 2 msk Olivolja 400 g Passerade tomater 1 dl Färsk parmesan (riven) 1/2 dl Basilika (Färsk, hackad) 1 msk Vitlökspulver 1 tsk Salt 1 tsk Svartpeppar (nymalen) 1/2 tsk Chiliflakes 2 1/2 dl Cheddarost (riven) 5 dl Mozzarellaost (riven) Förbereda auberginenSkär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25...
BakaOmat 28 2019-05-25 12:00 Het cheddardipp 1 st Vitlöksklyfta 1 st Schalottenlök 1 dl Creme fraiche 34% 2 dl Cheddarost (riven) 1 msk Jalapeños (finhackade) 1 krm Paprikapulver 1 krm Cayennepeppar 1 msk Olja Hacka lök och vitlök riktigt fint. Fräs det i lite olja tills det är mjukt.Blanda ner övriga ingredienser i kastrullen och sänk värmen på plattan. Rör om tills osten har smält och du har fått en fin jämn dipp. Det får absolut inte koka!Häll upp i skål och dippa på!...
BakaOmat 0 2019-05-24 07:00 Blomkålshummus 700 g Blomkål 4 1/2 msk Olivolja 1 tsk Rökt paprika 2 tsk Salt 1/2 tsk Spiskummin (malen) 1 tsk Chili flakes 2 st Vitlöksklyftor 2 msk Saften av citron 3 1/2 msk Tahini 1 1/2 dl Vatten Sätt ugnen på …...
BakaOmat 7 2019-05-24 07:00 Blomkålshummus 700 g Blomkål 4 1/2 msk Olivolja 1 tsk Rökt paprika 2 tsk Salt 1/2 tsk Spiskummin (malen) 1 tsk Chili flakes 2 st Vitlöksklyftor 2 msk Saften av citron 3 1/2 msk Tahini 1 1/2 dl Vatten Sätt ugnen på 225 grader.Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en bunke och blanda ihop med 1½ msk olja, rökt paprika, ½ tsk salt, spiskummin, chili flakes. Skala vitlöken och tryck till klyftorna lite. Blanda ihop allt.Lägg upp allt på en plåt och ställ in i ugnen i cirka 18-20 minuter. Vänd i dem en gång efter halva tiden. Ta ut...
BakaOmat 18 2019-05-23 07:00 Laxnuggets RECEPT FRÅN; THE_LCHF_AMATEURPanering Ca 1-2 dl finriven parmesan Ca 1 dl skalade sesamfrön Ca 3 msk pofiber Salt, pepparFisken 4 portionsbitar lax 2 ägg Skär varje lax bit i ca 5 bitarBlanda ingredienserna till paneringenVänd laxen i paneringen, doppa sedan i ägg och sedan ytterligare en gång i paneringen.Värm rapsolja i en kastrull med tjock botten och höga kanter. Fritera ca 4 bitar åt gången, ca 1-2 minuter tills paneringen är gyllenbrun.Ta upp och låt rinna av på papper.Servera med en god dipp och sallad...
BakaOmat 12 2019-05-22 07:00 ostfyllda champinjoner 6 stora champinjoner 100 g färskost (vitlök & örter) 1 dl riven ost 1 msk smetana/crème fraiche 2 msk finhackad rödlök Salt och peppar Putsa svamparna så det inte finns någon grus på demBryt loss foten och gröp ur lite av innehållet i hatten med en liten sked så att hålet blir lite större.Finhacka fötterna från svampen och blanda ihop med färskost, smetana, rödlök och ost. Salta och peppra lite.Fyll hattarna med fyllningen.Grilla på direkt värme med fyllningen uppåt hela tiden tills det att osten har smält och svampen fått lite fin färg. Har du ingen grill, eller de är...
BakaOmat 4 2019-05-22 04:00 kardemummascones 1 ägg 1 dl smetana 1 msk vatten 1 msk fiberhusk 1 msk solrosfrön 4 msk kokosmjöl 1 tsk bakpulver 1 nypa salt 1 krm malen/stött kardemummaCA 6 stycken. Sätt ugnen på 180 grader.Blanda ihop ägg, smetana och vatten i en skål.Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i vätskan.Klicka ut eller forma sex lika stora scones på en bakplåtspappersklädd plåt.Grädda i cirka 15-20 minuter....
BakaOmat 18 2019-05-21 06:00 asiatisk coleslaw 4 Portioner 2 dl smetana 1 tsk sesamolja 2 tsk wasabipasta en nypa salt 1 pak choi 2 salladslök sesamfrön (gärna chilirostade) Blanda smetana med sesamolja och wasabipasta, smaka av med salt.Strimla pak choien och salladslöken tunt.Vänd ner det i smetanablandningen. Om du inte har chilirostade sesamfrön, rosta sesamfrön i en torr panna på medelvärme. Strö dem över coleslawen....
BakaOmat 8 2019-05-20 09:00 Hallon och lakritssmoothie 2 krm Lakritspulver 1 dl Vatten 2 msk Turkisk yogurt 3 msk Grädde 40% 3 msk Kokosgrädde 70 g Hallon Använder du frusna hallon, tina dem lite lätt i micron. Inte helt, men så att de mjuknar lite.Blanda alla ingredienser i en mixer och kör så det ryker. Det går fint att använda en mixerstav med.Häll upp i ett tjusigt glas och njut!...
BakaOmat 15 2019-05-20 07:00 Rabarber och lingonsaft - sockerfri 1 kg Rabarber 1,5 dl Lingon 1 st Kanelstång ½ Vaniljstång 7 dl Vatten 1 dl Sukrin+ ½ Citron Skölj och skär rabarbern i cirka 2 cm stora bitar. Lägg i en stor kastrull.Tillsätt lingon, vatten, kanelstång och vaniljstång. OBS, dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Se till att få med både kärnor och stången i rabarbern.Låt koka upp och låt det hela koka tills rabarbern är mjuk och nästan har trillat ihop helt.Häll upp rabarbern i en silduk eller finmaskig sil och låt det stå och självrinna i cirka 30 minuter.Rengör kastrullen och häll tillbaka saften.Tillsätt Sukrin+...
BakaOmat 30 2019-05-19 07:00 enkel kokos gröt 1 dl Kokosgrädde eller Extra creamy kokosmjölk 2 Ägg 2 msk Kokosmjöl 1 nypa Kardemumma (malen) 1 nypa SaltHäll alla ingredienser i en kastrull och sjud på medelhög värme under konstant omrörning till önskad konsistens.Servera direkt....
BakaOmat 17 2019-05-18 07:00 hallon och chokladparfait RECEPT FRÅN LOWCARBSOSIMPLE - ÖVERSATT TILL SVENSKA230 g Hallon 1 dl Sukrin melis 3 Ägg 2,5 dl Grädde 40% 1,2 dl Hackad mörk choklad (minst 85%) 1 tsk Vaniljextrakt Blanda ihop hallon och sötning tills det är väl blandat. Ställ åt sidan.Separera äggen och lägg äggulorna i en skål som du ställer åt sidan så länge.Vispa äggvitorna tills du har marängaktig konsistens,Vispa grädden ganska så hård utan att det blir smör. Det skall vara som vispad grädde till en tårta.Tillsätt äggulorna i grädden och vispa ihop.Vänd ner hallonen i gräddblandningen, Använd en slickepott för att vända ner dem. Du vill...
BakaOmat 26 2019-05-17 08:00 Portabello burger - spicy Stacked N’ Spicy Portobello BurgersServes: 2 | Prep Time: ~30 min |Nutrition Information (per serving without bun) Calories: 421 kcal Carbs: 48.9 g. Fat: 16 g. Protein: 20.5 g. Fiber: 9.8 g. Sugar: 10.6 g.INGREDIENTS: o 1 8-oz. block firm tofu (drained) o 1 tbsp. extra virgin olive oil o 4 large portobello mushroom caps (stems removed) o 1 large onion (diced) o ½ green bell pepper (pitted, diced) o ½ red bell pepper (pitted, diced) o 3 cups spinach (fresh, rinsed, dried) o 2 whole wheat vegan buns o 4 tbsp. hummus (pre-made...
BakaOmat 19 2019-05-16 10:00 Vegansk limecheesecake med mango Lime / Alpro / Garant / Mango / MangoCa 8-10 bitarBotten15 digestivekex 100 g mjölkfritt margarinGör så här: 1. Klä en springform (ca 24 cm diameter) med bakplåtspapper.2. Smält margarinet på låg värme. Låt svalna något.3. Mixa digestivekexen till ett fint smul i matberedare. I en bunke, blanda med kexsmulet med margarinet tills du har en formbar massa.4. Tryck ut massan i formen och låt botten stelna i kylskåpet medan du gör fyllningen. Limefyllning 450 g vegansk färskost (jag använde Oatly Påmackan naturell) 1 dl florsocker 2 små lime, zest och saft 1 dl sojagrädde (jag använde Alpro, vispbar) 1...
BakaOmat 0 2019-05-15 08:00 VEGANSK CHEESECAKE MED PASSIONSFRUKT Passionsfrukt / Hazelnut Cream / Garant / Garant250 g Aito Oat For WhippingSpadet från 1 tetra kikärtor, ca 1 dl1 dl socker1 tsk färsk citronjuice + några droppar citronjuice150 g vegansk färskost250 g fryst passionsfrukt200 g digestivekex50 g smör2 färska passionsfrukterNågra blad färsk mynta GÖR SÅ HÄR 1.Låt den frysta passionsfrukten tina i rumsteperatur tills den blir flytande.2.Börja med att vispa kikärtsspadet skummigt med en elvisp eller vältränad handled. Det tar några minuter3.När det har skummat upp rejält så blandar du ner sockret och 1 tsk citronjuice. Vispa intensivt in några minuter till tills smeten stelnar och bunken kan vändas...
BakaOmat 25 2019-05-14 08:00 Veganska våfflor 4 dl smält kokosolja4 dl vetemjöl (för glutenfria veganvåfflor, byt mot glutenfritt mjöl)1 dl smält kokosolja1 dl vatten2 msk socker (byt mot kokossocker för nyttigare alternativ)2 tsk bakpulverNågra nypor salt1. Börja med att blanda alla torra ingredienser (mjöl, socker, bakpulver, salt).2. Blanda sedan i resterande produkter och vispa tills alla klumpar försvinner.3. Låt sedan smeten vila i minst 10 minuter.4. Grädda de veganska våfflorna i våffeljärn. 5. Servera med vispad sojagrädde, varma bär och vegansk nutella...
BakaOmat 3 2019-05-13 07:00 pannkakor DET HÄR BEHÖVER DU: 7,5 dl havremjölk4 dl vetemjöl (byt mot mandelmjöl för pannkakor utan gluten)3 msk rapsolja eller flytande mjölkfritt margarin3 msk sojamjöl1 msk maizenaSaltVegetabiliskt matfett att steka i SÅ HÄR GÖR DU: 1. Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa till en klumpfri smet.2. Vispa ner olja eller smält margarin i bunken.3. Värm upp en stekpanna (eller flera om du vill att det ska gå snabbare). Ha i lite matfett för varje pannkaka som steks.4. Lägg alla pannkakor i en hög på en tallrik. Tips: om du vill att pannkakorna ska hålla sig varma kan du täcka...