inthemakingbyc blogg 3 2019-02-23 08:23 MJUKASTE SOM FINNS Inlägget är ett sponsrat samarbete med Libero. Det är viktigt att ta hand om ditt barns hud, det mjukaste som finns. Båda våra barn har känslig hy som lätt blir torr och röd, speciellt nu på vintern då luften är torr och kall. Philip, som är duktig på att berätta hur han mår, visar klart och tydligt att det kliar och svider på utsatta område på kroppen och runt munnen. Philips hy har blivit mycket bättre med åren men är fortfarande väldigt känslig. Det är jobbigt både för barnen och föräldrarna att behöva smörja men försök att hitta en rutin...
inthemakingbyc blogg 7 2019-02-21 12:28 NJUTER IN I DET SISTA Nästa vecka är sista veckan hemma med Ebba, sen är det två veckor inskolning och sen börjar jag arbeta igen. Jag försöker njuta av den sista tiden som föräldraledig, med Ebba och tiden hemma. I dag åt jag en stor och god frukost när jag hade lämnat Philip på förskolan. Ägg och avokado kan vara något av det godaste som finns....
inthemakingbyc blogg 9 2019-02-18 18:45 FÖRSTA PASSET Första passet är avklarat och jag skäms nästan så otränad jag är, haha! Galet men det känns sjukt skönt att vara igång igen. I dag hann jag träna när Ebba sov och då det är powerwalk i morgon, går jag en lång runda med vagnen. Jag börjar jobba om drygt en månad och då kommer jag antagligen få köra mina träningspass när barnen somnat. ...
inthemakingbyc blogg 3 2019-02-18 07:00 MOSSBYLUND Gårdagen spenderades här på Mossbylund - ett supermysigt ställe. Jag började dagen med ett yogapass, följt av relxing inne på spa-avdelningen och avslutade med en grymt god brunch. Det är andra gånge…...
inthemakingbyc blogg 4 2019-02-18 07:00 MOSSBYLUND Gårdagen spenderades här på Mossbylund - ett supermysigt ställe. Jag började dagen med ett yogapass, följt av relxing inne på spa-avdelningen och avslutade med en grymt god brunch. Det är andra gången jag är här och jag kan varmt rekommendera det här stället. Det är rätt litet men väldigt mysigt. Maten är fantastiskt god!...
inthemakingbyc blogg 2 2019-02-17 09:00 TRÄNINGSUPPLÄGG Ni som har Instagram har säkert sett Kayla Itsines träningsprogram men för er som inte har det - hon är en personlig tränare som har tagit fram ett träningsprogram som sträcker sig över 12 veckor. Ja…...
inthemakingbyc blogg 15 2019-02-17 09:00 TRÄNINGSUPPLÄGG Ni som har Instagram har säkert sett Kayla Itsines träningsprogram men för er som inte har det - hon är en personlig tränare som har tagit fram ett träningsprogram som sträcker sig över 12 veckor. Jag vet faktiskt inte hur länge hon har sålt det här programmet men jag köpte det i början på 2015 så jag har alltså haft det i drygt fyra år. Under de här fyra åren har jag påbörjat programmet tre gånger men behövt avbryta på grund av sjukdom/graviditeter. Det roliga är att jag skulle börja i förra veckan, vad tror ni hände? Jag blev sjuk,...
inthemakingbyc blogg 3 2019-02-11 06:58 GRÖNKÅLSJUICE Grönkålsjuice var faktiskt inte så tokigt trots allt. Ibland blir man skrämd av den härliga, gröna färgen - den smaka inte alls grönt Det går även att blanda den gröna med den orangea som innehåller morötter, blodapelsiner och äpplen. Grönkålsjuice (1 stort glas):200 g grönkål30 g ingefära1 grapefrukt Gör såhär: 1. Kör allting genom en juicepress.2. Sila genom en sil och njut. Hoppas det ska smaka Kram C...
inthemakingbyc blogg 12 2019-02-10 16:21 SÖTPOTATISCHIPS Sötpotatischips (3 plåtar): 1 sötpotatis2 d vatten 1 tsk olivolja smaksatt med citronSalt Gör såhär:1. Sätt ugnen på 125 grader varmluft. 2. Tvätta sötpotatisen och skiva tunt på mandolin. 3. Doppa skivorna i olja blandat med vatten - lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. 4. Strö över salt.5. Baka i ugnen i 1 timme och 15 minuter. 6. Låt svalna något då blir de ännu krispigare. Hoppas det ska smaka Kram C...
inthemakingbyc blogg 5 2019-02-04 07:15 UGNSBAKAD GRÖT Här kommer det sista grötreceptet som är inspirerat från Green Kitchen Stories som är en stor inspirationskälla. Det blev ett perfekt avslut på mina grötrecept, det kommer en sammanfattning under veckan. Första gången jag gör gröt i ugnen och det blev väldigt gott, även lite trevligare att servera Jag föredrar blåbär, smakar nästan som blåbärspaj, men i sommar kommer jag absolut att prova med rabarber och jordgubbar. Ugnsbakad gröt (2 portioner): 1 1/2 dl rågflingor1/2 tsk kanel1/2 tsk kardemumma1 krm ingefära 1 nypa salt 1 tsk bakpulver 60 g blåbär, frysta30 g äggvita 1 banan1/2 dl mjölk Topping: 20 g...
inthemakingbyc blogg 16 2019-02-03 11:30 JORDÄRTSKOCKSCHIPS Ni måste prova de här chipsen - de är magiska Vi har ätit chipsen varje helg, både fredag och lördag, sen jag bakade chipsen för första gången. Jag har provat baka chips tidigare men inte fått till det här krispet som man vill ha, den här gången lyckades jag verkligen. Nästa helt ska jag prova sötpotatis! Jordärtskockschips (1 plåt): 150 g jordärtskockor1 tsk olivolja smaksatt med citron1/2 dl vattenSalt Gör såhär:1. Sätt ugnen på 125 grader varmluft. 2. Tvätta jordärtskockorna och skiva tunt på mandolin. 3. Doppa skivorna i olja blandat med vatten - lägg upp på en plåt med...
inthemakingbyc blogg 19 2019-01-31 07:00 SÖTPOTATISTOAST Det här var utan tvekan det godaste jag har ätit, på länge Svamptoasten var min favorit! Så enkelt och så gott. Det här kommer absolut bli en favoritmatlåda när jag börjar arbeta igen. Enkelt att baka potatisen och steka svampen kvällen innan och bara värma upp och mosa avokado när det är dags att äta. Sötpotatistoast (2 portioner): 1 sötpotatis2 avokadoStekt svamp: 150 g skogschampinjoner1 msk smör Salt Vitlökspulver Topping: Picklad rödlökBasilikaLimeSesamfrön Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 210 grader varmluft. 2. Skär potatisen i skivor, använd en vass kniv då potatisen är svår att skiva. 3. Lägg på ett...
inthemakingbyc blogg 17 2019-01-29 18:19 VITKÅLSPASTA Det här kan ha varit det godaste jag har ätit på länge, sjukt gott! När Alex kom hem och jag berättade vad vi skulle äta blev han lagom glad men han tyckte maten var supergod och det är ett bra betyg när det kommer till lite nyttigare mat då han föredrar mat med lite fler kalorier. Jag har aldrig tänkt på att man kan använda vitkål som pasta, zucchini och morötter har jag såklart provat men inte vitkål. Måste dock varna er med känsliga magar Men helt klart värt lite maggnip! Vitkålspasta (2 portioner): 500 g vitkål1 dl vatten 1...
inthemakingbyc blogg 17 2019-01-28 06:32 HAVRE- OCH CHIAGRÖT Det här är tredje gröten jag provar. Den här har varit min favorit länge - god smak, bra konsistens och snabb att tillaga. Sen måste jag säga att mycket hänger på toppingen. Jag äter sällan med mjölk, gör ni? Havre- och chiagröt (1 portion): 1/2 dl havregryn1 msk chiafrön1 msk linfrön1 1/2 dl vatten1 nypa saltTopping: 1 dl mango1 passionsfrukt1/2 dl kokosflarn 1/2 tsk limesaft Gör såhär: 1. Blanda alla ingredienser till gröten och låt koka upp, sänk värmen och låt små puttra i cirka 5 minuter. 2. Toppa med mango, passionsfrukt, kokos och häll över några droppar lime. Hoppas det...
inthemakingbyc blogg 9 2019-01-27 08:45 VEGETARISK RAMENSOPPA Den här soppan är perfekt - buljongen är magiskt god och du kan själv välja vilka topping du vill ha. Inte nog med det, soppan är färdig på mindre än 30 minuter. Vill man kan man självklart tillsätta något protein, till exempel biff eller kyckling. Vegetarisk ramensoppa (4 portioner):1 1/2 liter vatten2 tärningar grönsaksbuljong1/3 röd chili5 cm ingefära1 msk saké2 msk soja1 msk rörsocker Topping: 200 g ramen nudlar 200 g skogschampinjoner3 morötter1/2 röd paprika2 pak choi50 g tofu 4 salladslökar Gör såhär:1. Finhacka vitlök, chili och ingefära. 2. Koka upp buljong och rör ner vitlök, chili och ingefära. 3....
inthemakingbyc blogg 6 2019-01-25 12:47 AVOKADOPANNKAKOR MED POCHERAT ÄGG Äter ni pannkakor till frukost när det är helg? Jag gör, eller försöker göra, varje helg Ibland är jag sugen på annat men ibland räcker tiden inte till. Förra helgen åt jag de här magiska pannkakorna, lite roligare och nyttigare variant. Det pocherade ägget är pricken över i:et så glöm inte ägget Avokadopannkakor med pocherat ägg (14 stycken): 1 dl grahamsmjöl1 dl rågmjöl2 tsk bakpulver1/2 tsk salt1 tsk vaniljextrakt2 1/2 dl mjölk1 tsk matchapulver1 msk smält smör1 äggTill servering: Pocherat ägg Gör såhär:1. Blanda alla torra ingredienser.2. Dela, kärna och gröp ur avokadon - mosa. 3. Blanda avokado, mjölk, smält...
inthemakingbyc blogg 12 2019-01-23 06:27 HIRSGRÖT I går provade jag gröt nr 2, nämligen hirsgröt. Jag har aldrig ätit hirsgröt, jag har bara ätit det på gröt/yoghurt men jag måste säga att det var supergott. Det har en jättegod smak och konsistensen blev sådär perfekt krämig. Plus är också att det är fritt för gluten för alla som inte tål det. Lite bökigare att tillaga då du behöver förbereda och blötlägga det över natten. Visste ni att man helst ska blötlägga de flesta nötter, fröer, baljväxter och spannmål? Jag visste inte det så jag läste på en del om det. Tydligen finns det antinutrienter i de...
inthemakingbyc blogg 3 2019-01-21 10:51 DINKELGRÖT Gröt är en favorit här hemma då det både är mättande och nyttigt, plus att det går snabbt och är lättlagat. Tyvärr tröttnar jag ganska snabbt så i morse slog det mig att jag faktiskt kan använda olika sorters gryn. Jag kommer prova mig fram den här och nästa vecka och lägga upp en sammanfattning när jag är färdig. Dinkelgröt (1 portion): 1 dl dinkelflingor2 dl vatten 1 krm kardemumma 1 nypa salt Topping:BlåbärGrapefruktSolrosfrön Gör såhär: 1. Blanda dinkelflingor, vatten och kryddor i en kastrull och låt koka i cirka 6 minuter, lite beroende på hur du vill ha din gröt....
inthemakingbyc blogg 9 2019-01-20 18:18 BLOMKÅLSPIZZA Jag har länge velat prova den omtalade blomkålspizzan och i går blev det äntligen av. Det var verkligen gott och oj vad mätt man blev. Det här receptet ger två lagom stora, mindre än normalstora, pizzor och var precis lagom för två personer. Vi provade oss fram men nästa gång ska jag ändra på två saker och se om pizzorna blir godare - grädda på 250 grader istället för 220 samt att tillsätta 2 msk fiberhusk i degen. Degen blev krispig och god men mjuknade snabbt till när den svalnade så jag vill se om man kan göra det ännu...