Fridas Kök 3 2019-10-11 12:27 Rutasoka Coffee & Chokladbollar med rostad sesam I samarbete med Rutasoka Coffee Jag har ju samarbetat med Rutasoka tidigare och jag älskar deras kaffe. Nu har de nya fina förpackningar! Kaffet är det samma, 100% arabicabönor och så gott! I recepte…...
Fridas Kök 30 2019-10-11 12:27 Rutasoka Coffee & Chokladbollar med rostad sesam I samarbete med Rutasoka CoffeeJag har ju samarbetat med Rutasoka tidigare och jag älskar deras kaffe. Nu har de nya fina förpackningar! Kaffet är det samma, 100% arabicabönor och så gott! I receptet nedan har jag använt mig av Okapi mellanmörk bryggmalet med en ”fyllig smak av söta plommon och toner av kakao”.Kaffet är ekologiskt odlat i Kongo. Mer info om Rutasoka och deras fantastiska arbete med bl a en kvinnoklinik hittar du på deras hemsida.HÄR! Där finns faktiskt ett par av mina bilder också. :)Psst! läs på förpackningens sida för en berättelse om vem det är på förpackningen.Chokladbollar med...
Fridas Kök 20 2019-10-07 19:27 Ängamatsoppa En av mina favoriträtter på dagis faktiskt. En grönsakssoppa med mjölk och grädde. Du kan såklart variera vilka grönsaker du vill ha i. Såhär gjorde jag:Ängamatsoppa1 litet blomkålshuvud 3 morötter 1 purjolök ärtor babyspenat persilja, färsk 1 liter vatten 5 dl röd mjölk (3%) 3 st buljongtärningar, grönsaks- eller kyckling- 1 1/2 dl grädde (40%) en rejäl klick smör salt peppar Gör så här: Skär bort stjälken på blomkålshuvudet och bryt i små buketter. Skala och skiva morötterna, skiva purjolöken. Lägg åt sidan. Koka upp vatten tillsammans med mjölken och buljongtärningarna. Lägg i blomkålsbuketterna och morotsskivorna. Koka tills de börjar...
Fridas Kök 3 2019-10-07 19:27 Ängamatsoppa En av mina favoriträtter på dagis faktiskt. En grönsakssoppa med mjölk och grädde. Du kan såklart variera vilka grönsaker du vill ha i. Såhär gjorde jag: Ängamatsoppa 1 litet blomkålshuvud 3 morötter…...
Fridas Kök 22 2019-10-07 19:13 Fröknäcke Jag hittade ett recept hos @magiskmat.nu på instagram som kommer här!Fröknäcke2 dl majsmjöl 1 dl solrosfrön 1 dl sesamfrön 1 krm salt 1/2 dl olivolja 2 dl kokande vatten Lite flingsalt att strö överGör så här: Sätt ugnen på 150°C. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på vattnet och olivolja, blanda allt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, lägg ett till bakplåtspapper över och tryck ut smeten tunt. Ta av det översta pappret och grädda i ca en timme. Låt svalna och bryt i bitar....
Fridas Kök 8 2019-10-06 08:39 Carnitas 50/50 I samarbete med Crock-PotCrocktober är här! Månaden då vi vill göra mustiga grytor och långkok men med konceptet 50/50 som uppmuntrar till att byta hälften av köttet mot något annat i sina favoritrecept.Jag antog utmaningen och här är mitt 50/50-recept som jag lagat i min Crock-Pot .Carnitas 50/50300 g karré i skivor eller bit300 g avrunnen vikt konserverad omogen jackfruitKryddrub4 vitlöksklyftor1 msk paprikapulver 2 tsk chilipulver1 ½ msk oregano½ msk timjan½ tsk salt ½ msk kanel 1 msk farinsockerVätska 33 cl ljus mexikansk öl½ pressad apelsin 1 pressad lime½ dl soja Gör så här: Finhacka vitlöken och blanda med kryddorna....
Fridas Kök 21 2019-10-05 06:54 Spara en bulle STOP!✋ Spara en kanelbulle! Då bryter du sönder den och steker i smör, varvar med en kula vaniljglass och ringlar över sirap. Sen toppar du med nystött kardemumma och havssalt. Sen moffar du i dig allt innan glassen smälter....
Fridas Kök 7 2019-10-04 20:02 Chokladkakor med tabasco Chokladkakor med Tabasco100 g smör1 dl socker1/2 dl kakao1 msk ljus sirap1 krm salt1 1/2 krm Tabasco 2 dl vetemjöl1 tsk bakpulverhavssalt att strö överGör så här: Blanda ihop alla ingredienser till en deg och rulla till 20 bollar. Platta till med en gaffel och strö över havssalt. Grädda mitt i ugnen på 175° i ca 8 min. Låt svalna och ät med ett glas kall mjölk till!...
Fridas Kök 1 2019-10-04 20:02 Chokladkakor med tabasco Chokladkakor med Tabasco 100 g smör 1 dl socker 1/2 dl kakao 1 msk ljus sirap 1 krm salt 1 1/2 krm Tabasco 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver havssalt att strö över Gör så här: Blanda ihop alla ingrediens…...
Fridas Kök 31 2019-10-03 20:24 Kanelbullegröt Klart du ska starta Kanelbullens dag med KANELBULLEGRÖT!Kanelbullegröt2 portioner: 2 dl havregryn 2 dl valfri mjölk 2 dl vatten salt kardemumma dadelsirap kanel solrosfrön mjölk till serveringGör såhär: Koka havregryn, mjölk, vatten, salt och nymald kardemumma på låg värme. Blanda dadelsirap med kanel. Portionera gröten i tallrikar, ringla kanelsirapen i en spiral på gröten och toppa med solrosfrön. Häll på mjölk och hugg in!...
Fridas Kök 28 2019-10-03 20:09 Bärbowl med twist En twist på den klassiska bär- och bananbowlen.Jag brukar se till att alltid ha bär, frukter och grönsaker i frysen för att snabbt kunna slänga ihop en krämig smoothie. Nu har jag bunkrat med frysta passionsfruktskuber för att kunna twista till med härlig syrlighet.Bärbowl med twistfryst banan frysta hallon & blåbär frysta passionsfruktskuber en skvätt havredryckMixa och toppa med en stooor klick jordnötssmör!...
Fridas Kök 31 2019-10-02 12:42 Ugnsbakad lax med färskost & fänkål Idag fick jag lite sovmorgon innan examensarbetesskrivande och jag passade på att preppa lite matlådor för resten av veckan.Ugnsbakad lax med färskost & fänkålUgnsbakad lax med färskost (vitlök & örter) och lite pressad citron. Jag slängde på lite fänkål också för lite piff och crunch. Serveras med rostade rotfrukter och fänkålssallad.FänkålssalladHyvla eller skär fänkål tunt, blanda med lite olivolja och äppelcidervinäger, salta och peppra. Så enkelt, gött och bra! Trevlig mitt i veckan på er!...
Fridas Kök 11 2019-09-29 09:10 Citrussallad med ricotta & grön smoothie Från arkivetCitrussallad med ricottagrapefrukt apelsin ricotta bovete, torkat & ekologiskt kakao kanel kardemumma honung kokosolja Gör så här: Skölj bovetet noga, flera gånger och häll av vattnet. Rosta bovetet med kokosolja, kakao, kanel, kardemumma och honung. Filéa citrusen och servera med ricotta, honung, bovetet och gärna mynta. Receptet på den Gröna Smoothien finner du längre ner i inlägget. Jag älskar ju mina smoothies som jag börjar varje morgon med. Massor av frukt och grönt, går att variera i oändlighet och det är ju så gott! Mango, ananas och broccoli (ofta även banan) har jag i bitar i frysen så det...
Fridas Kök 1 2019-09-29 09:10 Citrussallad med ricotta & grön smoothie Från arkivet Citrussallad med ricotta grapefrukt apelsin ricotta bovete, torkat & ekologiskt kakao kanel kardemumma honung kokosolja Gör så här: Skölj bovetet noga, flera gånger och häll av vattn…...
Fridas Kök 7 2019-09-24 20:55 Musslor i grädde & öl med bacon I samarbete med Smakbox och Erdinger AlkoholfreiLyxig middag mitt i veckan med Erdinger Alkoholfrei och bästa sällskap. En riktigt god alkoholfri öl som gjorde sig så bra till den här rätten! Musslor med öl och bacon 4 personer2 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 1 morot 100g fänkål 120g bacon, gärna extra rökt smör och olja att steka i ett nät blåmusslor, 1 kg 1 flaska Erdinger Alkoholfrei 3 dl grädde 1 kruka persilja salt peppar Gör så här: Finhacka lök, vitlök, persiljestjälkar, morot och fänkål. Strimla baconet. Fräs det finhackade och bacon i smör och olja. Skölj musslorna och plocka bort de...
Fridas Kök 23 2019-09-23 15:28 Chokladfudgetårta Jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på efterrätten som jag hade med till ett så mysig 25-årsfirande i lördags. Chokladfudgetårta 150 g smält smör2 ägg2 1/4 dl socker1/2 dl kakao1 tsk bakpulver1 1/2 dl vetemjöl Rör ihop och grädda på 175°C i ca 20 min. 1 1/2 dl socker 2 msk ljus sirap 1 1/2 dl grädde 100 g mörk choklad Koka upp långsamt. Låt koka 15 min på låg värme. Rör ner 75 g smör. Häll över den svalnade kakan. Servera med lättvispad grädde och bär....
Fridas Kök 18 2019-09-17 21:02 Tomatrisotto med fänkål & rosmarin I samarbete med Crock-PotHej på er! Jag är tillbaka här på bloggen och jag är tillbaka med ett riktigt roligt samarbete. Då jag pluggar till tandläkare är jag i skolan långa dagar med patienter. Efter det ska man hinna med att träna, plugga och dessutom laga mat. Det är inte alltid tiden räcker till. Därför är jag så tacksam över att jag har fått en Crock-Pot Express multi-cooker! Med den kan jag förbereda mat på morgonen och ha en god, varm gryta när jag kommer hem. Dessutom är den också en tryckkokare så den kan laga mat på kortare tid....
Fridas Kök 1 2019-09-17 21:02 Tomatrisotto med fänkål & rosmarin I samarbete med Crock-PotHej på er! Jag är tillbaka här på bloggen och jag är tillbaka med ett riktigt roligt samarbete. Då jag pluggar till tandläkare är jag i skolan långa dagar med patienter. Efter det ska man hinna med att träna, plugga och dessutom laga mat. Det är inte alltid tiden räcker till. Därför är jag så tacksam över att jag har fått en Crock-Pot Express multi-cooker! Med den kan jag förbereda mat på morgonen och ha en god, varm gryta när jag kommer hem. Dessutom är den också en tryckkokare så den kan laga mat på kortare tid....
Fridas Kök 3 2019-01-11 09:05 Recept på Instagram Det har varit lite tyst här ett tag. Drivet har inte riktigt funnits där. Men istället så ser ni nu mera mina recept direkt på Instagram. @fridamartis Klicka här för att komma dit....
Fridas Kök 9 2019-01-11 09:05 Recept på Instagram Det har varit lite tyst här ett tag. Drivet har inte riktigt funnits där. Men istället så ser ni nu mera mina recept direkt på Instagram. @fridamartis Klicka här för att komma dit....
Fridas Kök 3 2018-11-26 18:11 Dadeltryfflar med lakrits & fänkål I samarbete med Lindt Sverige och Smakbox Dadeltryfflar med lakrits och fänkål doppade i Lindt Excellence 85%. ca 25 st. 1 1/2 dl cashewnötter 1/2 dl mandlar 12 st dadlar, urkärnade 2 msk kokosolja, smakfri 1 msk lakritspulver 2 krm havssalt 1 tsk fänkålsfrön, mortlade 100 g Lindt Excellence 85% mörk choklad ev. lakritsgranulat för garneringGör så här: Mixa alla ingredienser (ej choklad eller granulat) i en matberedare tills du får en glansig deg. Rulla ca 25 st. bollar. Ställ i kylen medan du tempererar choklden. Hacka chokladen. Smält hälften över vattenbad tills den når 48-50°C. Ta av från värmen...