Jessica Frej 1 2019-04-23 16:00 Lättlagat med Jessica Frej – Sminkspecial I dagens spacialavsnitt får ni följa med inför en inspelning av Lättlagat med Jessica Frej och se hur det går till när underbara Mia Högfeldt sminkar mig och fixar mitt hår. I köket står skärbrädor från Teakhaus och Stayhot, en bordtablett från Andrea Brodin för Royaldesign.se, som vanligt mina finaste glas från Nachtmann, ljus ...
Jessica Frej 11 2019-04-16 16:00 Lättlagat med Jessica Frej – Sminkspecial I dagens spacialavsnitt får ni följa med inför en inspelning av Lättlagat med Jessica Frej och se hur det går till när underbara Mia Högfeldt sminkar mig och fixar mitt hår. I köket står skärbrädor från Teakhaus och Stayhot, en bordtablett från Andrea Brodin för Royaldesign.se, som vanligt mina finaste glas från Nachtmann, ljus ...
Jessica Frej 8 2019-04-09 16:00 Lättlagat med Jessica Frej – Ta hand om dina skärbrädor Idag visar jag hur jag tar hand om och förlänger livslängden på mina skärbrädor! I mitt kök ser du min blå standmixer från KitchenAid, ljus från ClasOhlson, glas från Nachtmann, porslin från porslinverkstaden och PotteryJo, champagnehink från royaldesign.se, och en bordstablett från Andrea Brodin för royaldesign.se....
Jessica Frej 8 2019-04-04 06:51 Mot nya äventyr! Mitt första inlägg här på bloggen gjorde jag den 1 augusti 2016. Så mycket har hänt sen dess. Bland annat inser jag att jag har fixat mitt drömkök som jag skriv om i det där första inlägget. Inte med en episk utsikt, men köket finns. Det är mycket annat som hänt också. Nästan mer än ...
Jessica Frej 14 2019-04-03 13:38 Honungshuset I Paris så besökte jag en butik som hette La maison du miel. Ett ställe med hundratals olika sorters honung. Honungen smakar olika beroende på vilka blommor de har varit på och det blir tydligt när man smakar på de olika sorterna. Förutom honung fanns det även honungskarameller, honungstvål, honungsparfym med mera. Så vacker ...
Jessica Frej 2 2019-04-02 10:49 Glutenfritt i Paris När jag var i Paris senast besökte jag ett konditori som heter Helmut Newcake. De har alla möjliga bakverk och ALLT är glutenfritt! Sån lyx för mig. Jag åt så mycket att jag nästan kräktes, man får ju passa på när allt är glutenfritt. Om du är i Paris så måste du besöka Helmut ...
Jessica Frej 24 2019-04-01 10:45 Äntligen fest! I år fyller jag 30, närmare bestämt den 12/4. Förra året på min födelsedag jobbade jag, året innan det var jag kanske inte världens lyckligaste. I år är det annorlunda. Jag ska FIRA! Ni som följer mig på instagram såg att min pojkvän kidnappade mig förra veckan och tog mig på en 4 dagar lång ...
Jessica Frej 7 2019-04-01 09:57 TACK! Ni är så många som förbeställt min nya kokbok att den redan liggen på bokus topplista. Det gör mig så himla glad. Ville bara kika in och säga det. Utan er hade jag aldrig kunnat jobba med min dröm. Och när jag ändå har er på tråden, ikväll lagar vi Carbonara 2.0 på min ...
Jessica Frej 1 2019-03-31 12:00 Smörstekt toast med citron- och sojapärlor Smörstekt toast med citron- och sojapärlor Inspiration till det här receptet fick jag av min favoritsmak kombo som är dragon, soja och brynt smör. Det är en lyxig förrätt full med smak som passar utmärkt till att inleda vilken fest som helst med. 4 pers 1 dl rostade hasselnötter 4 skivor valritt vitt bröd ...
Jessica Frej 3 2019-03-30 11:27 Utflyktsmål & drömfika Hej! I helgen var jag och fikade på Artipelag. Ett fantastiskt ställe med vacker miljö nära havet. De har otroligt fina och goda bakverk gjorda av min kompis Annie Hesselstad som är kontitorchef på Artipelag. Så här skriver Artipelag själva om konditoriet: Bådan Café & Konditori ligger på plan två, vid stora entrén, och är döpt ...
Jessica Frej 25 2019-03-29 10:00 Fredagsmys Deluxe – Halloumitacos Vad kan man inte göra med halloumi? Jag vet inte men i min värld känns det som allt blir gott som halloumiversion. De här tacosarna är magi! Det här kan du äta precis så som du äter dina vanliga fredagstacos bara att du byter färs mot halloumin. Halloumitacos Tid: 30 min 4 port. 400 g ...
Jessica Frej 4 2019-03-28 09:34 Oväntade fans Det här smset vaknade jag av imorse. Min bästa vän Nicole skickade det. Det är hennes sambos farmor som lagar sig igenom hela min senaste kokbok ”hur lätt som helst” . Jag blir så glad av sånna här betyg och att Alex farmor är ett av mina fans. Snart släpper jag min nya bok ”Grilla ...
Jessica Frej 17 2019-03-27 13:33 Middag för musikhjälpen Nyligen så var det dags att få hem de som vann min musikhjälpen auktion på middag, Hurra! De var 4 härliga kvinnor som kom hit och jag tog hjälp av min väninna Anette Rosvall för att hitta rätt i vindjungeln. Mer om Anette och hennes magsika smaklökar här: www.anetterosvall.se Råraka med löjrom En av världens ...
Jessica Frej 18 2019-03-26 16:00 Lättlagat med Jessica Frej – Daal I dagens avsnitt av Lättlagat med Jessica Frej bjuder jag på Daal, en gryta så god och mustig att man överhuvudtaget inte reflekterar över att den är vegansk, precis som det ska vara. Lätt att dubbla upp och laga till många eller fylla frysen med. I mitt kök ser du min blå standmixer från ...
Jessica Frej 22 2019-03-24 13:30 Vårmat Jag hoppas att ni har en fin söndag och har möjlighet att njuta av vårens första solstrålar idag. När vi skiftar säsong blir vi också ofta genas sugna på annan mat, idag tänkte jag tipsa om några underbara sallader som ni kan slänga ihop till en härlig lunch eller vårig middag! Sallad Nicoise Sallad Nicoise lockar ...
Jessica Frej 23 2019-03-23 14:18 Tulpantips! Våren är äntligen här och alla älskar väl att välkomna den med vackra tulpaner? För att maxa hållbarheten på dina blommor skär nya snitt varannan dag och ha isbitar i vattnet, då mår dom toppen! ...
Jessica Frej 12 2019-03-22 21:05 Helgens dessert: Chokladfondanttårta med kolaswirl Chokladfondanttårta med kolaswirl Den här kakan är enkel att baka och räcker till många så oavsett som det är fest, kalas eller om du ska bjuda kollegorna på fika så är det en perfekt kaka att bjuda på. 150 g smör 200 g mörk choklad i knappar 1 dl kakao 1 1/2 dl socker 4 ...
Jessica Frej 14 2019-03-21 13:52 Vietnamesiska vårrullar Vietnamesika vårrullar En helt fri tolkning på vietnamesiska vårrullar, jag kanske rent av bara ska kalla det för rispappersrullar. Det här är något vi äter ofta, otroligt lätt att laga och fantastiskt gott. Det är en rätt som är lätt att bli beroende av, färska örter, krispiga grönsaker och sakrika såser! Det som är smidigt ...
Jessica Frej 12 2019-03-20 17:04 Mina godaste ägg!! Jag har ju några råvaror som aldrig saknas i mitt kylskåp, smör, grädde och fetaost är några exempel som alltid finns, och så har vi äggen! Frukost, lunch eller middag, det går alltid att toppa med ett ägg, här kommer några av mina favoriter. Ägg Royal En tjusig förrätt, kunglig påskfrukost eller som en del ...
Jessica Frej 0 2019-03-19 15:38 Tre soppfavoriter Palsternackssoppa Den lena palsternackan kommer verkligen till sin rätt i en krämig soppa. Om du får soppa över så går den bra att frysa in, perfekt att ta med till jobbet som lunch eller plocka fram en kylig kväll när man inte orkar laga mat. Morotssoppan med salvia Genom åren har jag lagt till, ändrat, ...
Jessica Frej 7 2019-03-19 15:31 Jag gästar PT-Fias podcast Ofiltrerat I veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat som är fina PT Fias pod gästar jag och pratar om allt förutom mat! Att flytta hemifrån tidigt, hur man tar sig igenom ett breakup och manifesterar det man önskar i sitt liv är bara några av ämnena vi hann med. Finns där poddar finns, bland annat HÄR! ...