Bananrulltårta med chokladkolakräm

Hej heeeej

Åh vilken efterlängtad fredag på alla sätt! Har varit full fart sen 6-snåret här hemma och nu har vi precis avnjutit fredagens klassiker, korv & bubbel! Ska bara jobba klart lite på kontoret så ska jag ta kväll sen, hoppa in i duschen och fixa i ordning mig, det är födelsedagsfest hos grannarna mitt över i kväll.

Har spenderat större delen av dagen i köket, förberett en smörgåstårta till i morgon, bakat lite olika saker, blandat en julig drink som står på kylning, griljerat skinka osv osv.

Hade ett par gamla bananer minst sagt i kylen. Men inte så tokiga när man skalade dem, helt ok att baka på. Ju mognare ju saftigare i bakverk ju 🙂 Det fick bli en rulltårta med banan i smeten fylld med en chokladkolasås på O´boy. Blev supersaftig och god! Allra godast med en klick grädde till, som en bakelse nästan.

Bananrulltårta med chokladkolakräm

50 gram smör
3 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 dl vetemjöl
2 mogna bananer
1/2 dl mjölk

Smält smöret och låt svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och kanel och sikta ner i äggsmeten. Blanda försiktigt. Mosa bananerna tillsammans med smör och mjölk och rör ner i smeten.

Häll smeten i långpanna på bakplåtspapper. Grädda i 15-17 minuter 175 grader.

Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och låt svalna.

Chokladkolakräm

50 g smör
1 dl mjölk
6 msk oboy
2 tsk mjöl

Blanda allt i en kastrull och låt koka upp, sjud tills det tjocknat. Låt svalna och häll krämen över rulltårtan, rulla i hop från långsidan och plasta in. Låt ligga i kylen och kallna. Skär i skivor.

Önskar er en riktigt härlig fredagkväll alla gulliga läsare <3

KRAM på er!