Åh vilken efterlängtad fredag på alla sätt! Har varit full fart sen 6-snåret här hemma och nu har vi precis avnjutit fredagens klassiker, korv & bubbel! Ska bara jobba klart lite på kontoret så ska jag ta kväll sen, hoppa in i duschen och fixa i ordning mig, det är födelsedagsfest hos grannarna mitt över i kväll.
Har spenderat större delen av dagen i köket, förberett en smörgåstårta till i morgon, bakat lite olika saker, blandat en julig drink som står på kylning, griljerat skinka osv osv.
Hade ett par gamla bananer minst sagt i kylen. Men inte så tokiga när man skalade dem, helt ok att baka på. Ju mognare ju saftigare i bakverk ju 🙂 Det fick bli en rulltårta med banan i smeten fylld med en chokladkolasås på O´boy. Blev supersaftig och god! Allra godast med en klick grädde till, som en bakelse nästan.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och kanel och sikta ner i äggsmeten. Blanda försiktigt. Mosa bananerna tillsammans med smör och mjölk och rör ner i smeten.
Häll smeten i långpanna på bakplåtspapper. Grädda i 15-17 minuter 175 grader.
Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och låt svalna.
Chokladkolakräm
50 g smör
1 dl mjölk
6 msk oboy
2 tsk mjöl
Blanda allt i en kastrull och låt koka upp, sjud tills det tjocknat. Låt svalna och häll krämen över rulltårtan, rulla i hop från långsidan och plasta in. Låt ligga i kylen och kallna. Skär i skivor.
Önskar er en riktigt härlig fredagkväll alla gulliga läsare <3