Hembakad kavring, vattentäta skor, örhängen och julfilmer

Innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera och Ellos

Hej hej

November har börjat och därmed julmyset här hemma. Inte allt på en gång utan jag smyger in lite mer och mer, pö om pö. Hinner omöjligt njuta av allt jag vill i december så nov-dec passar mig perfekt. Vill hinna så mycket. I dag bakade jag kavring. Gjorde en omgång med russin i, och alltså detta är ju sååå gott. Alldeles nybakat och rykande het med lite knaprig yta är det som allra godast men även supergott att skiva upp och ha i frysen och plocka fram då och då på vägen till jul.

Kavring med russin

7 1/2 dl rågsikt
1/2 tsk salt
2 tsk malda brödkryddor
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
3/4 dl russin

Klä en brödform med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner filmjölk, russin och sirap och rör till en jämn smet. Häll det i formen och grädda nederst i ugnen ca 1 1/2 h. Stjälp upp brödet på galler och låt svalna under bakduk. Skär upp i skivor och njut.

Första biten tar man med bara Bregott som nästan smälter på, mmmm! Kan vara det godaste som finns!

Men sen fick det bli julskinka med kombon majonnäs + sötstark senap på. Fy tusan så gott!

Julnaglarna är på. Och julkopparna framme. ÄLSKAR detta porslin, blir lika glad varje år när det är dags att ta fram dem och blir bara mer kär i det för varje år. Det finaste julporslin jag vet! Lyxigt, vackert och lekfullt -precis som julen.  (HÄR finns hela serien på kampanjpris just nu, jag brukar utöka med någon produkt varje år i samlingen).

Sebbe köpte vattentäta fodrade skor, brukar köpa Stadiums varje år. Prisvärda och funkar hyfsat i slask och snö. Kanske lånar dem, vi har samma storlek numera 🙂

Och jag köpte nya örhängen från Ralph Lauren HÄR, såå så fina. Så där lagom tjusiga, funkar likabra till vardags som fest och passar till så mycket.

Tycker det är klent med nya julfilmer i år? Snälla tipsa om ni vet några!!

Jag ser fram emot Falling for Christmas med Lindsay Lohan, den kommer den 10:e november. Christmas with you med Freddie Prinze Junior, kommer 17e november. The Noel Diary, den 24:e November. Nya Scrooge, 2:a December. Julstormen – en miniserie med bla Alexandra Rappaport den 16:e december. (Alla på Netflix). Men jag vill ju börja kolla på julfilmer NUUU. Så tipsa på!

KRAM