Bountybollar, klassiker i jul

Hej hej 

Hoppas ni har det bra i ruset. Jag har varit på flängande fot i dubbel bemärkelse hela dan, först en långpromenad och sen diverse ärenden.

Hittills har jag bakat två sorters julgodis i år. En variant blev totalt bränd och förstörd trots att jag gjorde tre olika försök (och gör dem varje jul, kan receptet i sömnen). De måste gjort om nån av ingredienserna?? Eller så var det bara en sån dag. Sen har jag gjort en omgång av DESSA men de är snart slut 🙂 Har ett par favoriter som är återkommande varje år. Som dessa Buntybol, de har jag gjort varje år sen Olivia var bebis tror jag. Sååå goda, och då gillar jag egentligen knappt kokos 🙂

Bountybollar

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus choklad

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.

Dessa måste ni testa!

Vill gärna testa en massa nytt i år så tipsa mig gärna om era favoriter. Ska göra så många av dem jag bara hinner! Vad brukar ni alltid baka till jul??

KRAM