God kycklingrätt

Hej hej

Tips på snabblagad men supergod kycklingrätt kommer här. En variant på svärmors kycklinggratäng med lite extra ingredienser. Otroligt krämigt och mumsigt!

Krämig kycklinggratäng
ca 6 port

1 grillad kyckling
2 st spetspaprikor
1/2 purjolök

sås:
1 msk smör
1 msk dijonsenap
1/2 msk smulad grönpeppar
2 msk kinesisk soja
1 msk japansk soja
1 tsk socker
3 dl grädde
3 dl creme fraiche
salt & peppar

Blanda samman ingredienserna till såsen och låt puttra samman på låg värme ca 10 min. Smaka av med salt & peppar. Bena ur kycklingen och skiva grönsakerna. Lägg dem i en ugnsform och häll på såsen. Ställ in i ugnen 225C ca 15 min tills rätten fått fin färg.

Servera med kokt ris och en god sallad. Denna sallad är så himla god till allt, med romansallad, avokado och jordgubbar toppat med lite flingsalt och balsamico. Gott att smula fetaost på också! Enkelt men så goda smaker. Behöver inte alltid vara gurka och tomat i salladen 🙂

Vad pysslar ni med så här mitt i veckan. Lillördag. UNSDAG. Unnar ni er något gott i dag? Själv har jag just krupit upp i soffan med en tuna melt till lunch (recept här) och några avsnitt Bachelor som sällskap vid datorn och när barnen kommit hem ska vi unna oss varsin stor fluffig lussebulle. Kunde inte motstå dem på Ica i morse 🙂 Till middag blir det denna efter barnens önskemål. Vad äter ni?

KRAM