Chilicheesedipp och nachos

Hej hej

Hoppas ni har en fin vecka i höstvädret. Höstigare än höstigast just nu och gula löv prick överallt. Min vecka är fullproppad men lite för mycket på en gång så det är fullt upp minst sagt. Längtar dock till helgen, då ska jag vara helt l e d i g och göra något så efterlängtat så jag nästan nyper mig i armen.

Hemlagad chilicheesedipp med tortillachips, hur gott?! 100 ggr godare än köpa-ostdipp till att börja med och jag älskar när det är lite god hetta som av jalapeno. Jag använder en röd cheddarost så färgen blir så där härligt gul på chilicheesedippen.

Jag blandar både färsk och inlagd jalapeno på burk. Är ju ganska olika hur starka de är så smaka av med en mindre mängd först och tillsätt mer om ni vill ha mer hetta.

Chilicheesedipp

2 msk finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk smör
1/2 msk majsstärkelse
2 dl matlagningsgrädde
1 pkt hackad röd cheddarost
1-2 finhackade färska jalapeño
ca 5 st finhackade jalapeno på burk
salt

Fräs löken i smöret i en kastrull tills den mjuknar. Rör ner maizena och häll på grädden. Låt puttra samman så det tjocknar något. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten och blanda tills det smällt. Tillsätt jalapeno efter tycke och smaka av med salt. Servera genast med nachochips.

Sååå gott! Lite så där beroendeframkallande ni vet! Gott att hälla en klick på tacosen också såklart. Mums!

Testa denna dippen till nästa taco-kväll nu! Eller som tilltugg när som.

KRAM