Inlägget innehåller annonslänkar

Blossa 2022

Hej hej

Här började veckan med dunder och brak, bokstavligt talat. Ramlade nästan ur sängen i morse när grävmaskinerna satte i gång på trädgården 🙂 En byggarbetsplats här får tillfället, ser inte så kul ut just nu men det kommer ju göra när det är klart.

I helgen testade vi årets glögg från Blossa! Många som gissade på glögg 🙂 Och nejdå det blir int jul från och med nu, vi bara tjuvsmakade lite. Nu har jag stoppat undan allt till november.

Så hur var Blossa 2022? Glöggen är smaksatt med rom, lime, passionsfrukt, jordgubbe och blåbär. Dessutom kryddad med chili och rökt paprika. Och vi tyckte den var…

… god! Micke tyckte den var jättegod. Jag nöjer mig med god. Men absolut god. Föredrar dock vanlig hederlig röd glögg, hittills har ingen smak slagit den 🙂 Men det är alltid kul att testa!

Stina fixade små lobsterrolls medan vi lagade mat (DESSA) och sen blev det hemlagad pasta med ryggbiff till både stora och små.

Top HÄR, 3/4 lång mjukiskjol HÄR.

Gjorde lite brynt salviasmör också pga det är typ det godaste som finns – till all pasta!

Och ganska mycket sås. Pga det är det godaste som finns 🙂

Riven tryffelpeccorino till de som önskade, och vanlig parmesan till resten.

Gryyymt gott! Extra lyxigt med hemgjord pasta också.

Pasta piemontese
4 port:

Ca 400-500 g kött (fläskfilé, ryggbiff eller oxfilé)
1 gul lök
smör att steka i
1 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk basilika
salt & svartpeppar
en nypa socker
riven parmesanost

Skär köttet i små bitar och bryn det i omgångar runt om så det får färg. Lägg åt sidan. Hacka löken och stek mjuk i smör.  Häll på grädden och tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och hackad basilika. Smaka av med salt & peppar och en nypa socker och låt puttra en stund. Lägg i köttet och låt allt bli varmt. Blanda ner nykokt pasta och servera.

Såå gott! En favorit som vi brukar äta på nyår.

Supermysig dag som avrundades med kortspel och smågodis och en och annan julmust långt efter midnatt. Men som sagt nu är julen nerpackad och smak inte tjuvsmakas på mer förrän efter halloween 🙂

KRAM