Nånstans i mitten på maj började mitt hem se ut så här. Och jag började få lite panik. För när plantorna liksom når upp i nästa hylla, då blir jag lite stressad. Och dahliorna började se rangliga ut och, ja, jag var mest bara less på att ha allt inne.

Så för några veckor sedan började jag plantera ut. Tomaterna fick nya krukor (men stod fortfarande inne på nätterna) och luktärtorna stod ute dygnet runt.

Jag är riktigt stolt över mina förodlade kålplantor! Brysselkålen ser riktigt ståtlig ut och spetskålen börjar ta sig. De fick komma ut först och mår riktigt bra där under fiberduken.

Så här ser verkligheten ut när man planterar ut. Inte en flowig sommarklänning och välsminkat fejs. Tro mig. Men glad kan man vara ändå!

För typ två veckor sedan hade vi städdag på bygdegården och då passade byalaget på att ta ner lite sly. Jag var snabb som attan och frågade om jag fick sno med mig lite till mina odlingsbäddar och det fick jag! Nån timmes sågande och kvistande senare hade jag biltaket fullt med material!

Vad det blev? Bland annat en ny kant till min odlingsbädd som hönsen sprätt sönder. Fint va? Älskar att återanvända. Här blev det tetris och plockepinn av gammalt spillvirke jag hittade i garaget tillsammans med småträden från bygdegården. Mycket nöjd!

Och denna nationaldagshelg har det varit fullt fokus på att få ut så mycket som möjligt innan vi åker till Lofoten imorgon (!!!). Luktärtorna hamnade här med massor att klänga på. Kommer bli SÅ fint!

Satte även lite vallmo och ringblommor framför, längtar tills det blir en VÄGG av blommor här!

På baksidan var det dags för dahliorna att få komma ut. Om jag avhärdat dem? Nej. Om jag satte ut dem ändå? Ja, pga less.

Först vände jag ner en kärra hästskit jag fått av grannen och lite ny påsjord för att dryga ut det hönsen sprätt ut. Och sen ner med dahliorna. Tror jag ligger runt 25 stycken i år? Typ fem blev ingenting pga hade torkat över vintern men väldigt många klarade övervintringen!

Sedan måste man ju komplettera med några nya så klart. 😎 Så här såg det ut när jag påsade dahliorna i början av maj – ganska precis en månad sen. SJUKT hur fort ”våren” gick.

Förra året fick dahliorna inget stöd alls och det blev totalt kaos som resulterade i att alla plantor blev krokiga och jag fick mycket sämre blomning. Så nu har jag byggt ett mindre vackert, men mycket funktionellt, stöd till dem. Kommer bli magiskt när de växt till sig lite!

Då ska vi se. Rädisor, morötter, palsernacka och bönor i en. Sockerärtor, spenat, lök och nått till i den andra. Och i den tredje frodas kålen! I de små är tanken att jag ska sätta sallat men jag måste fixa mer nät så att inte hönsen kommer åt dem.

Jag har en plan att nästa år hägna in hela köksträdgården så att hönsen inte kommer åt planten alls men det får bli då. Innan jag tar på mig fler projekt ska huset målas och trädäcket ska slås ihop. Det torde ta hela sommaren.

I den här fina krukan hänger i år ett gäng solrosor med växtstöd gjord av sly. Och sen var jag trött och åt chips framför ”Ten percent”. Och det var den nationalsdagshelgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Tydligen så säljer jag mig själv

När jag såg att mitt förlag delat den här artikeln på Facebook imorse så fick jag lite ont i magen. Och när jag såg kommentarerna

Onsdag och torsdag – fullt bagage och fullmåne

Hejhej här kommer ännu ett försök till semi-realtidsbloggande! Det här är ju min favorittyp av blogginlägg att läsa själv – alltså typ Instagram Stories fast

Nyårsvlogg 2020

Jag sa adjö och farväl till 2020 hemma i mitt hus i Eldsmark med mamma, lillebror och bästis Jenny. Senare på kvällen kom också min

Uppdatering om Leia

Det är måndag och den här helgen har varit all the feels. Om du hängt med så vet du att jag var med Leia akut