The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5601 // Vart tar alla våra bilder vägen? Se'n alltså! :)

Sitter och läser en bok om Amatörfotografin och hur Nordiska Museet fått några bildsamlingar under åren till skänks av efterlevande! Men nu när de flesta fotograferar digitalt, så blir det sällan några skokartonger med bilder som man hittar på vindarna! Nu är det i stället bildfiler i datorer, kameror, mobiltelefoner, som i bästa fall inte slängs med datorn drekt i första skeendet! Å några år senare kanske någon börjar titta igenom det här och inser vilket jobb det skulle vara att få någon ordning i det hela, ett bildmaterial som man i stort sett inte vet något om! Och hur ointressant bildmaterial är för de kvarvarande, och så slänger man det!

Ha nu en fortsatt fin lördag! Trots vädret! :)

/Bengan

Inlagt 2021-12-11 10:36 | Läst 520 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jo, på gamla dar har man väl börjat inse att det enda som blir kvar, det är bilder på papper... Lite sent kanske, men man borde väl göra ett ryck.

Sen (och nu sticker jag nog ut huvudet...) tror jag att chanserna ökar för att nån orkar titta om det inte är alltför många kartonger/albumpärmar för arvingarna att gräva sig igenom. Så man ska nog vara självkritisk och selektiv när man skriver ut och sparar. Det förminskar ju det ev dokumentära värdet av "samlingen", men är målet att lämna något mer personligt, så tror jag man måste gallra rätt hårt. Och att välja är ju faktiskt ett led i att uttrycka sig...
Eftervärlden är säkert jätteintresserad om det finns pengar att hämta. Annars är det möjligen närmaste familjen som kan ta sig igenom det som förr hette fotoalbum.

Jag plåtar ju åt Wikipedia ibland. Där kan bilder göra viss nytta och ligger kvar, fast hur länge går nog inte att säga.

Nu föreslår Dropbox att man ska göra en "tidskapsel" som dom förvarar mot en månatlig avgift. Jag ville fråga om hur man ska göra för att den ska finnas där till 2071. Men det var för svårt att logga in, så jag kom inte ens åt att fråga.
Hej. En bra fråga. Hur länge ligger bilderna kvar på flickr. Där lär finnas miljarder med bilder. I så fall kanske nån kines om hundra år hittar mina bilder. Och ger ut en bok. Hälsar
Riktigt bra foto där. Lite kul tycker jag för att det ser ut som om mannen håller upp ett par stora kalsonger för att fläkta boxaren. :-)

Och vad gäller foton för framtiden så tror jag att de allra flesta har ett problem gemensamt och det är att det inte finns en publik som är intresserad. Man måste nog bli "känd" på ett eller annat sätt för att kommande generationer ska bry sig. Bildfiler kommer att finnas tillgängliga och kunna läsas men problemet är att ingen bryr sig.

Mvh
Fredrik