The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5600 // Det går faktiskt bra att vänta litet! Även om det kan vara ovant!

Våra omgivande marknadskrafter vill såklart inte att vi skall vänta! Utan försöker hjälpa oss till en omedelbar aktivitet, typ nyköp och tillhörande snabb tillfredställelse! I vissa fall märker vi ofta inte det här, utan vi har vant oss att det här är det normala! "Vadå, alla gör  väl så här?" ;)

Men visst kan jag tycka det e litet segt ibland att inte kunna se bilden direkt som när jag fotar digitalt! Och även att inte kunna visa upp bilden direkt heller! ;) Men jag tycker faktiskt att mitt visauppbehov vad gäller bilder har minskat efter ett tags analogfotande!
Eller så har det med åldern att göra! ;)

Men om det skulle de bli för kämpigt, så har jag ju alltid min iPhone att använda för att tex. visa upp min pågående matupplevelse! ;)

Men som en sammanfattning, jag tycker det känns bra för min fotografi att inte kunna, eller behöva, se mitt bildresultat direkt!
Och det känns fortfarande kul att fotografera! :)

/Bengan

Ps. Tror jag jag tog en häftigt bild med Contax G2 i går när jag gick till Viksängen! Jag får se om det blev en häftig bild efter framkallningen om några dagar!

Inlagt 2021-12-10 08:59 | Läst 632 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Läckert med fågel i maten. Hälsar NL
Herrarna som tittar ger pricken över i!
Processen mot en färdig bild är lång. Inte bara inom fotografi med film utan även i andra bildkonster. Se bara på grafikern, akvarellmålaren eller akryl/oljemålaren. Det tar tid innan något som kan visas kommer fram. Och det dom börjar med (kanske en duk som bestrykes i flera lager med någon grundton) är ju långt ifrån något som liknar slutresultatet. Negativet är ju heller ingen bild, det ska vändas och redigeras, och sen ska det skrivas ut på lämpligt material, eller kopieras i mörkrummet på passande papper. Bildprocessen måste få ta tid för bildmakare. Det är det som är det intressanta med den analoga fotografin, att inget blir färdigt med ett klick. Bilder ska växa fram och ges den kärlek och omvårdnad de behöver och förtjänar. Annars blir det som vilken maskingjord plastpryl som helst.
Ibland kan det vara en fördel att bilden inte visas direkt. Jag tänker då på situationen när någon uppretad gaturiddare kräver att få se bilden jag nyss tog, och sedan radera den. Då säger jag bara ”Sorry old boy” – detta är en kamera för film. Går varken att se bilderna eller radera. ”And now – old sport, goodby to you....”
Det värsta (för alla andra) är att man med tiden blir så säker på att bilden blev bra trots att man inte har sett den än =)