The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5597 // "Forget it Jake! It's Chinatovn"

Morgonstund är ofta lässtund för mig! Det enda störande, som jag tror mig höra, är ett svagt sus från elementen! Och efter att ha läst igenom DN, SN och bläddrat litet i boken "Amatörfotografernas värld" så tittar jag in i en tidigare blogg där jag skrivit om en av filmhistoriens mest berömda repliker, "Forget it Jake! It's Chinatovn"!  Och som Mårten Blomkvist i DN skriver om filmen,  "En film kan bli en legend.....!  Mårten Blomkvist fortsätter, någon gång i slutet av 1970-talet talade jag med Bo Widerberg om ”Chinatown”, och Bo Widerberg säger, – Om man en gång kunde få till ett sånt manus...
Senare förstod jag att han formulerade en av många filmares delad längtan.

Filmen finns just nu att se på Svt Play! Ett filmtips alltså! :)

För övrigt känner jag i stort sett ingenting efter gårdagens gympass! Men Ok, visst sov jag bra i natt! ;) Kan känna en liten trötthet i ryggen, jag märkte det när jag böjde mig ned nyss! Men ändå, litet konstigt e det nog att en så otränad i "masslyft" inte känner av mer dagen efter! :)

Å så va det framkallning av film i går, skall klippa ned filmen senare och kolla om det är några rutor som jag skall skanna! Det jag såg va i alla fall väldigt jämna och fina exponeringar! Contax G2 läser av ljuset fint! Brukar tänka ibland, tänk om Leica hade gjort en så'n här analog framtidskamera! Men kommer strax på, det behövs ju inte, för den kameran finns ju redan! ;)

I dag ett litet fotoprojekt! Om jag får tillträde, då lokalen e litet trång! Så vi får se i kväll!

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2021-12-08 08:16 | Läst 614 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
"ett svagt sus från elementen" det var fint beskrivet. Här är det ett svagt sus från vänsterörat, det jag annars är i princip döv på. Tinitus som man får stå ut med, man lär sig leva med det. Hade inte Leica en ny analog på gång förresten?
Fin bild på livserfaren och energisk man/NE