The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5594 // Nora som sagt! Å järnvägen kanske e Pg igen! :)

Bild från en lokal i kvarteret Bryggeriet, där det finns hantverk, butiker, café och restaurang!

Som sagt, vi va i Nora i helgen, tittade på Julmarknaden, bodde på Lilla Hotellet och besökte även kvarterat Bryggeriet! Visst va det litet kylslaget, men det går an, som han sa! Det va andra gången vi va i Nora, den första kommer jag knappt ihåg, så det här blev som på nytt! Det var intressant, kul och trevligt! Mycket beroende på sällskapet också såklart!

.

Här är Åke Mossberg på Fotocentralen! Åke har inte bara en betydande kamerasamling som han fått av kunder, utan är även mycket kunnig i Noras historia, håller föredrag, och har fått tillgång till flera lokala nedlagda tidningars bildarkiv! Arkiv som höll på att gå förlorade som vanligt!

.

Här är en liten del av kundgåvorna!

.

Det va litet kyligt när vi gick runt bland hantverkarna i kvarterat Bryggeriet, men då gick vi in till Björk och beställde en rykande het linssoppa!

.

Och här är en träoningslokal för boxning med försäljning av böcker som drivs av Åsa Sandell, författare och fd boxare!

.

Här är Åsa Sandell!

.

.

Och så va vi såklart nere och tittade på järnvägen! Den e intressant på flera sätt! Man har gjort en förstudie på att ansluta Nora till Örebro igen med järnvägen! Och kanske ända till Hälleforsnäs! Visserligen gjordes förstudien 2012, men den pekade på framtiden, och där e vi ju nu, med att försöka åka mer tåg och minska bilåkande! Nora kanske e att satsa på innan tåget kommer, för se'n blir nog huspriserna aningen litet annorlunda i Nora!

Som sagt, en mycket intressant och givande korthelg!

/Bengan

Inlagt 2021-12-06 22:16 | Läst 685 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Låter som en mycket trevlig utflykt! Nora är en fin liten småstad. Där tittar jag in i bland på väg från Finspång upp mot Dalarna. Hemort för Maria Lang/ Dagmar Lange och hennes deckare Christer Wijk. Fina bilder från resan, inte minst den första, hälsningar/ Björn
Verkar väldigt trevligt med en sådan utflykt. Och många fina bilder!
//GöranR
Såna här korta "närturismresor" brukar ofta bli bra bara man hittar / tar sig tiden. Fotocentralen verkar vara ett intressant ställe.

Tommy S.