back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GRANITA - ITALIENSK ISGLASS

  • 2 portioner med någon av smaksättningarna

Recept på tre olika granitor: citrongranita, vattenmelon och jordgubbsgranita, tropiskgranita.

Hur

Gör så här

1.

Koka strösocker och vatten till sockerlag. Ta bort kastrullen från spisen när all socker har lösts upp sig. Låt svalna. Förvaras i kylskåp. Det räcker till 2 portioner så koka upp flera och spara i kylskåp

2.

Till citrongranita blandar du sockerlag och citronsaft, silar och fryser in

3.

Till vattenmelon och jordgubbsgranita mixar du frukt och bär och blandar sen med sockerlag. Frys in

4.

Till tropiskgranita fryser du in drycken

5.

Med hjälp av din KitchenAid matberedare och tillbehöret gör shaved ice. Annars kan du använda en gaffel och skrapa iset till flingor

6.

Lägg upp i skålar eller glas, garnera och servera omgående

Ingredienser

Sockerlag

0,75 dl strösocker

2 dl vatten

Citrongranita

1 sats sockerlag

saften av en citron

ev färsk mynta till servering

Vattenmelon och jordgubbsgranita

0,5 – 1 sats sockerlag (beroende på hur sött du vill ha)

1 skiva, ca 2 dl, vattenmelon

4-5 färska eller frysta jordgubbar

Tropiskgranita

3 dl tropisk dryck naturell

ev frukt till garnering och citronmeliss eller mjntablad