Löpgrupp Umeå – från nybörjare till 5 km och Vårruset

Äntligen är det dags!

Jag kommer äntligen hålla i en löpgrupp igen här i Umeå för kvinnor med målet att springa Vårruset, sist var 2019.

Löpgruppen passar dig som är nybörjare på löpning eller som haft ett uppehåll och vill komma igång, eller dig som bara vill förbättra din tid på 5 km. Slutmålet är att springa vårruset 8 juni (5km, löpartävling för bara kvinnor).
Alla springer loppet individuellt men gruppen blir anmälda som 1-2 lag beroende på antal deltagare. Varje person väljer själv om hon vill ta tid eller inte på vårruset (eller bara heja på lagkompisarna) men vi träffas före tillsammans och peppar och sen äter vi gemensam picknick med laget när alla gått i mål och firar våra åtta veckor av löpning tillsammans.

Deltagarna får ett träningsprogram att följa och vi träffas onsdagar 18.30-20.00 vid cykelbron och håller till på strandpromenaden. Vi träffs i början varje vecka och mot slutet varannan vecka (obs se datum nedan) och tränar tillsammans, däremellan följer deltagarna träningsprogrammet som är upplagt för åtta veckor och deltagarna väljer själva vilka dagar de andra passen ska springas, utifrån vad som passar dem.

Varje träff går vi igenom löpskolning/löpteknik och tränar ett intervallpass tillsammans, som är anpassat så att alla kan springa tillsammans även om vi sprungit olika mycket tidigare eller håller lite olika tempon, sen avslutar vi varje pass med lite rörlighetsövningar som nedvarvning.

Jag kommer i år ha hjälp av ytterligare en löpcoach för att kunna erbjuda ännu mer på träningstillfällena och även kunna dela upp gruppen vid behov.

Jag tror mycket på teknikträning men för att den ska bli av behövs ofta lite motivation och den får vi av de gemensamma träffarna. Framförallt tror jag på kontinuitet och det är därför programmet är upplagt på åtta veckor, det är för att lägga en bra grund för att klara sitt mål på 5km och även kunna fortsätta efteråt. Utöver träffarna har deltagarna tillgång till en sluten facebook-grupp för bara de som är med i gruppen, där de kan peppa varandra och ställa frågor (frivilligt och den som inte har facebook får information via mejl).
Har du frågor? Hör av dig med ett mejl!

Pris: 1500 kr inkl moms
I priset ingår: 5 träningstillfällen á 1-1,5h, träningsschema 8 v, anmälningsavgift till vårruset och en vårruset T-shirt.
Antal deltagare: min 4, max 10 (först till kvarn)
Anmäl senast 13/4 till johannawestberg@gmail.com

Vid anmälan skickas en bekräftelse och faktura ut (det går bra med swish också) och när betalningen kommit in skickas träningsprogrammet och inbjudan till facebookgruppen.

Du kan använda fakturan som kvitto till friskvård.

Datum:
Ons 20 april
Ons 27 april
Ons 4 maj
Ons 18 maj
Ons 1 juni
Ons 8 juni – VÅRRUSET 5 km

Välkomna!

Såhär skrev VK om oss 2019

Några bilder från förra omgången, från vår första träning till vårruset som vi genomförde gemensamt.

Lämna en kommentar