Vykort från södra Spanien

Här kommer ett litet vykort från Analucien i södra Spanien. En dryg vecka med spontanbokade biljetter med Norwegian, direktflyg från Stockholm till Málaga. Jag har försökt räkna och det är kanske 11e gången i Spanien (13 om jag räknar kanarieöar) men har aldrig varit såhär långt söderut. Mest sugen på att bara vara, få lite värme, få lite sol och återvända lite mindre genomskinlig. Resvanan har ju helt klart legat av sig under pandemin, på gott och ont. Jag har för det mesta omfamnat lugnet lite mer och känt att jag ändå haft klimatångest kring flygande och att jag faktiskt redan rest så mycket, så jag har inte känt mig så drabbad. Men att efter två år göra allting igen, boka biljetterna, packa väskan, läsa ihjäl sig om covid-reglerna (just det är ju nytt i resesammanhang, om än lite uttjatat i vardagen) och sen kliva av planet och mötas av dofterna och värmen, det välbekanta som slår emot en när en kliver ur flygplanet… förtogs aningen av munskyddet men ändå, det fanns där.

Först spenderades några dagar i Málaga, sen några i Granada som är ca 1,5 timme härifrån, och nu tillbaka i Málaga. Jag tänkte att några bilder ska få utgöra vykort och så verkar äntligen bloggpeppen återfunnen så det kommer fler inlägg när jag kommit hem och hunnit kolla igenom alla bilder och smälta allt.

Såhär ser de flesta middagarna ut. Tapas, tapas och åter tapas.
Gamla stan i Málaga är favorit för middag, många fina små gränder fullproppade med uteserveringar.
Stranddag och att läsa en pocket tills den tar slut. Som en dröm!
Självklart har jag badat! Det var inte jättevarmt, men det är det ju sällan när jag badar ändå.
Granada var en väldigt fin stad, den här ”älven” uppenbart tillrättalagd liksom många av gatorna, rena och raka med apelsinträd överallt.
En flamencoshow för turister, med dyra men goda tapas till. Sällan skådad inlevelse!
En liten cykeltur utanför Granada. Hyrde cykel och fick tips om relativt enkel men vacker runda och sannerligen, den här kommer i eget inlägg för det var körsbärsdalen på jorden!
Alhambra! Det här var en av få saker jag verkligen ville se på den här resan, har velat sååå länge. Även denna utlovas ett eget inlägg.
Ja ni ser ju, behövs väl inte vara arkitekturintresserad, historienörd eller byggnadsingenjör för att uppskatta detta?
Pedregalejo, en liten by bara nån km utanför Málaga och väldigt mysig strandpromenad med massor med restauranger.
Paella såklart. Faktiskt första kvällens. Pang på bara och har fortsatt på det temat.
Gick blixtsnabbt att förvandlas från en lite fördomsfull om hur folk använder munskydd till likadan. Det är inte rimligt att ha hela tiden, lika lite att byta hela tiden eller klara att vara petnoga när en ska ha det på överallt. Från och med igår är det iallafall inget krav utomhus.
Frukosten på hotellet i Málaga var en positiv överraskning utöver det vanliga, det här hör inte till vanligheterna när frukost ingår i Spanien (oftast typ en toast och en kaffe)
Veganglassar har kommit till Spanien, till och med bättre utbud än i Sverige som annars är väldigt bra på alternativ kost och allergier (enligt mig iallafall och som följt mjölkfri-glassutvecklingen under snart fjorton år)

Det var allt för nu, dags att klä på mig och promenera in mot centrum och hamnen för lite lunch och sen en sväng på Picassomuseet. Haft en riktigt slö dag idag med molnig himmel och mycket OS på streaming men nu är det dags njuta av det sista dagarna innan det bär av hemåt på måndag. Hasta luego!

2 reaktioner till “Vykort från södra Spanien

Lämna en kommentar