Vykort från Stockholm

Vilken helg. Jag har varit i Stockholm och bara varit. Tog nattåget ner redan i torsdags och kom fram till frukostbuffé på hotell continental. Hade lyxat till det och valt första klass egen kupé eftersom det ju är som det är nu, och det inte fanns egna kupéer i andra klass kvar. Visste ni att för första klass nattåg kan en välja att äta frukosten på ett hotell istället? Finns listat vilka det är, i Stockholm är det scandic contintental mittemot centralen, i Umeå är det Plaza.

Jag spenderade torsdagen med att flexa lite och strosa, ha något telefonmöte, sitta lite med datorn och passa på lära känna stan igen. Inte varit här på länge nu och även om jag varit här mycket så tycker jag det är så kul att vandra runt och återupptäcka. Gick norr mälarstrand, Västerbron, över till Söder och sen tillbaka mot centralen för att möta upp Josse som kom med tåget efter jobbet. Vi svidade om och jag provade el-sparkcykel för första gången. Läskigt men kul och så himla smidigt! Fördrink och väntade på bord på Surfers, åt sen otroligt god kinesisk mat där innan vi lullade hemåt.

Lördagen bestod av kaffe, second hand-butiker, mer kaffe, brunch, mer butiker och sen take away med balkonghäng. En helt perfekt lördag. Idag sov vi ut och beställde hem brunch till balkongen, tog en liten promenad, tog med den godaste thai take awayen jag ätit och sen var det dags för hejdå. Jag har spenderat eftermiddagen i centrum och ordnat lite födelsedagspresenter och fyllt på badrumsskåpet och väntar på nattåget hem nu. Vilken helg! Trött men ändå fullt påfyllda batterier och efterlängtat både socialt och resa, se något annat, se lite mer storstad. Det här kommer jag leva länge på in på hösten.

Umeå C – Stockholm C

Norr mälarstrand, en padelbana?! och Västerbron

på väg till fredagsmiddag i min nya fina klänning jag fått av Sofie

Morgonkaffe på balkongen och frukost på Mellqvist nere på gatan en stund senare

Second hand butiker både med vintage och med nya ”vanliga” kläder

Brunch på the pink company. Det var gott och verkligen pink.

Take away och balkonghäng heeela kvllen

Söndagspromenad kring Vasastan

Lämna en kommentar