Semestern 2021

Semestern 2021 alltså, var ska jag ens börja? Jag får väl kanske börja där i slutet på maj då jag gjorde sista dagen på jobbet och stängde ner datorn och åkte direkt till mamma som ordnat en liten after work och pappa som köpt blommor. Det är något speciellt med att vara mellan jobb och inte bara ha semester, det blir verkligen ledigt. Sen dess har jag haft två månader ledigt. Helt galet!

Jag har fått kommentarer att jag gjort så mycket roligt och frågor om jag varit mycket i fjällen och vad jag gjort för äventyr. För mig har det känts som en både evighetslång fantastisk sommar men också som att det swishat förbi och jag vet inte riktigt vad jag lagt tiden på. Det är fortfarande ovant att ”göra ingenting”, efter många år av konstanta resor, extrajobb, utlandsplugg och fjälläventyr. När jag nu tittar tillbaka så har det ändå hänt en del, och jag njuter sista kvällen på balkongen och är faktiskt lite spänd och förväntansfull inför nytt jobb, men ser också fram emot att fortsätta njuta av sommaren minst en månad till även om jag jobbar. Så kvällens blogginlägg får bli en bildbomb som sammanfattning av lite av höjdpunkterna i sommar.

Dagen efter after worken och alltså min allra första lediga dag for jag och mamma till lotten och grejade en lång stund. Sen dess har det blivit en del svängar dit även om mamma gör det stora jobbet, och igår skördade vi rejält och det är ändå bara början.

Jag hängde en hel del i Bäcksjön i juni. Jag sprang, jag rekade, jag tältade och jag höll i en tälthelg som blev väldigt lyckad. Stolt över att ha genomfört mitt allra första egna event. Hoppade dessutom in och gjorde ett yogauppdrag på ett företagsevent precis i början av juni, så kul att kunna göra det igen!

Jag har varit i Ammarnäs jag vet inte hur många gånger och dagar. Där blev jag helt besatt av att greja i trädgården, som inte ens fanns från början. Har köpt och oljat altanmöbler, fraktat upp och planterat i krukor, pysslat om vinbärsbuskarna vi satte i höstas som överlevt, byggt en hel stenrabatt och anlagt en liten hallonhäck. Fått massor med hjälp också, och prickade in helgen då byn sätter potatis i potatisbacken som blev en riksnyhet (inte att jag var där förstås, men ni kanske såg inslaget på traktorn som vinschar upp harven?)

JAG SÅG BJÖRN! En av Ammarnäsresorna, ganska nära Umeå, när jag och brorsan och pappa var på väg upp. En mamma och två ungar. Nyp mig i armen. Mitt andra projekt i stugan har varit att göra klart ett litet kök inne i min lilla friggebod. Imponerad av mig själv som fixade ett avlopp, med lite rådgivning och hjälp från pappa men utförandet har jag gjort.

Jag har renoverat och pysslat lite i stan också, det drog jag igång redan i maj och har lagt ut lite på stories. En hyllvägg växer fram i vardagsrummet och i sovrummet har det pågått en fruktansvärd mängd provmålning efter den perfekta grönkulören. Den har jag hittat nu! Jag har också försökt varva ner och det var en ganska bra kombinaton att ha lite små projekt att hugga tag i men som inte hade någon tidspress. Jag har velat göra allting länge, men var också i stort behov av återhämtning och bara vara. Och älskar att läsa böcker på sommaren.

Tränat har jag helt ärligt inte gjort så jättemycket. Det tänkte jag att jag skulle ha prioriterat mer, men det har blivit måndagsträning med träningskompisgänget och en del fjällöpning. Min första lediga måndag, alltså första ”äkta” semesterdagen, hade vi avslutning vid älven med knytis. Ett helt år av att träna utomhus ihop, för att ha något socialt och få träna med likasinnade under det här speciella året. Så extremt tacksam för det!

En helg vigdes helt åt fjällöpning, nationaldagshelgen och värmebölja till ära. En perfekt träningshelg, även om det kan vara skönt med liiiite svalare än känslan av gryta även på kalfjäll. Men makalöst vackert och ändå härligt, jag gillar värme.

Jag tycker det har varit många fina dagar i sommar, förstås lättare säga för en som kunnat ta tillvara på allt. Så det har blivit en del stranddagar till förmån för målningsprojekten hemma men det får det vara värt.

Så det har varit fokus på ledigt, häng och fix hemma och i stugan och några små äventyr.

Ett lite större äventyr också, tillbaka till Skierfe där jag var i fjol och jag lovar, lovar att skriva ett inlägg om det snart. Har magiskt bra foton därifrån eftersom två av de som var med är fotografer. Kolla in @pausouza och @christian_foto på instagram.

Sen åkte jag upp till stugan igen och det var nog första gången jag kände den riktiga semesterkänslan. Riktigt, riktigt ledig. Men också känslan av att den inte var oändlig längre. Jag var hem från stugan en sväng på dop och en middag med vänner och passade på att plocka hjortron, som jag aldrig brukar tajma varken i Umeå eller Ammarnäs. Sen var det dags för arbetsvecka och i strålande solsken har jag hjälpt till bygga en hage och sågat motorsåg för första gången. Blivit bjuden på after work och hållit pass och tränat på gymmet. Summa sumarum en väldigt fin sommar!

Lämna en kommentar