Sex år sedan clownskräcken hade Sverige i sitt grepp – vad hände egentligen?

SVT skriver idag om clownskräcken och jag letar reda på vad jag skrev om detta då 2016. Versionerna stämmer inte riktigt. Jag vill påstå att det var SVT som drog igång denna skräck i Sverige! SVT skriver dock idag:

Runt allhelgona och halloween 2016 verkade de vara överallt. De attackerade svenskar och hundratals anmälningar kom in till polisen. Clownhysterin var ett faktum – och sedan lika snabbt gick det över. Vad hände egentligen den där clownhösten för sex år sedan?

Ja, vad hände? Den 16 oktober 2016 skrev jag här i bloggen:

För några dagar sedan hörde jag för första gången om de svenska clownattackerna. Det var SVT som tog upp det i nyhetssändningarna! De varnade för att attackerna kunde nå Sverige. Omedelbart anmäldes en mängd attacker. En del blev kanske inspirerade och klädde ut sig och andra fantiserade clowner för att göra sig intressanta. Var det SVT som skapade denna hysteri? I vilket syfte? Ville de skapa oro och ta bort fokus från det politiska infekterade läget i landet?

Medierna har fortsatt att frossa i clownskräcken ur alla synvinklar. Vad kommer att hända inför Halloween? Tar medierna sitt ansvar eller gör de som tidigare år: bästa skräcksminkningen, hemskaste klädseln, skrämmande godis och bakverk, … De har ju under många år försökt marknadsföra denna ”skräckhelg”. Lägger de av med detta och för en kampanj om maskeringsförbud istället?

Jag letade och fann att allt började tydligen spridas i Facebook-gruppen ”Clown Hunters” den 12 oktober.

Allt började tydligen redan i augusti, när berättelser först dök upp i South Carolina. Clowner försökte locka med sig barn ut i skogen, och sedan exploderade det till fullskalig clownattacker där clownerna påstås vara utrustade med knivar och maskingevär.  Det finns alltid människor som utnyttjar situationen och vill skrämmas. I slutet av september, blev  en 16-årig knivhuggen och dödad av en man som påstods bära en clownmask som i filmversionen från ”Purge”.

Skolor stängdes pga ”clownattack”-skräcken. Rädslan för att clowner skulle fånga in barn spreds via sociala medier. Medierna fylldes med bilder på människor som drog runt i skrämmande clownkostymer ock spred skräck.

Många utnyttjade situationen! Som denna Ohiodam som påstod att hon blivit utsatt för en clownattack som ursäkt för sen ankomst till jobbet.

clown

I september gavs det ut en handbok ”When Clowns Attack: A Survival Guide”. I USA behövs det alltså en handbok för att överleva en clownattack! Kommer denna bok att översättas till svenska? Är det i själva verket en marknadsföringsgrej för denna som har utlöst den svenska clown hysterin?

I Sverige drev SVT och mainstreammedierna hysteriskt fram en bild av att människor inte vågade gå ut för de blev jagade av beväpnade clowner.

Varför ville medierna göra en clowndräkt skrämmande? För mig är clownen en misslyckad figur i för stora skor och kläder, med röd näsa och stort hår. Han/hon misslyckas med det mesta men får medmänniskor att skratta. På vilket sätt är denna figur skrämmande?

Hur var det egentligen med faktagranskningen? Hur kunde SVT sprida detta i nyhetsprogram på bästa sändningstid? Vilket ansvar tar SVT för att de kanske fick en hel del människor att må dåligt och att många inte vågade gå ut? Varför skriver de nu att detta var en händelse runt allhelgonahelgen och halloween 2016, när de i själva verket själv hade dragit igång detta i mitten av oktober? Kan vi lita på SVT? Hur många fler lögner serverar de? Skvaller och lögner har alltid förekommit. Men de hör hemma på kafferepen. Nyhetsförmedlingen ska inte innehålla skvaller! Hur många lögner serverade MSM-medierna utan att blinka?

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. T Bengtsson
    Nov 08, 2022 @ 11:38:48

    Jag är i vanliga fall inte lagd åt konspirationstänk men här kan mycket väl vara en och annan hund begravd. Operation flytta fokus. Hålla folket sysselsatt med nåt och på det sättet styra befolkningen, Soros Bilderbergclowner? Dom första clown iakttagelserna gjordes väl sensommaren 2016 i nån delstat i USA. Skräcken kom till Sverige ett par månader in på hösten 2016.

    2015 hösten va det nock, dränktes Europa och Sverige i höga vågor av sk flyktingar. 2016 också hösten vann Trump valet i Amerika. Trots mycket bra opinionssiffror för Hillary Clanton. Alla var ju chockade trots opinionsmätningarna så vann Trump. De sk demokraterna i USA kan mycket väl ha känt på sig att opinionen i själva verket var på väg och glida dom ur händerna. Vad är väl bättre att flytta fokus och störa en annalkande Trump seger. Än att sätta skräck i folket. Det kan i sin tur inspirerat den djupa staten i Sverige att flytta fokus pga den gigantiska flyktingströmmen till de skandinaviska bidragsparadisen.

    Genom byasnacket får man höra intressanta saker lite då och då, något som jag fick nys iförra veckan var asylnätverken i Sverige. Som om de finns organisatörer som tom organiserar gömmande av illegala sk ”flyktingar”. Ett ex är Farr, startades på 1980 talet och består av 40 föreningar ca. På Farrs hemsida finns handböcker att bekvämt ladda ner innan man startar sin turistresa till vårt bidragsparadis. Pdferna finns på https://farr.se/goda-rad/ och det har pågått år efter år utan ingripande av regeing och riksdag.

    Den värsta clown skräcken har vart åtta års sossestyre. Som dörrmattor åt miljöförstörarpartiet. På åtta år har det radarparet med handräckning från V och C lyckats mosa sönder landet, rivit ner trygghet – sten för sten. Och hållt på med välfärdsöverföring/-transaktioner från den Svenska ursprungsbefolkningen till folk från länder med ointegrerbara sk flyktingar.. Må vi slippa sosse/-miljö clownerna och städa upp på bland dom bluffkompetenta clownerna på SVT SR och UR.

    Gillad av 2 personer

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!