Det är full rulle nu

Oj, oj vad det rullar på. Sommargäster av alla sorter. Ibland tittar solen fram. Då är det ännu skönare.  Fast grönt är skönt även en mulen dag. Det tycker fler än jag. Om jag frågar våra fyrbenta i stallet är svaret givet.

Delli fortsätter att njuta av betet och ledigheten.

Varje morgon går jag en runda i hagen, mockar gårdagens bajs och fyller vattenhinkar, innan hästarna går ut.  I går morse saknade jag min ständiga sommarkompis, en sädesärla som letar efter något ätbart på marken helt oberörd av såväl mitt som stallkatten Simons sällskap. -Har det hänt en olycka? Har Simon svikit vår överenskommelse om vilken jakt som är tillåten? Så gick tankarna i mitt huvud. En halvtimme senare dök min punktliga vän upp.  Det var jag som vaknat något tidigare än vanligt.

Mitt intresse för fåglar vaknade däremot sent. Exakt i vilken ålder vet jag inte. Fiskmåsar gick inte att undvika under min uppväxt. Närgångna fåglar. Minns hur en mås sket på min nakna rygg, när jag i tonåren hackade ogräs i morotslandet.  Hoppas att barnbarnet Sara, som jobbar på kafé Doppingen på Naturum vid Hornborgasjön, slipper så närgången kontakt med de bevingade gästerna. Av samma orsak delar varken systern Ebba eller moster Annika min fascination för svalor, som med förkärlek bygger bo i stallar. ”De skitar ner.”  Alltså inga svalbon i vårt stall. Istället håller de till i ladan eller hos grannen. Under ljumma sommarkvällar brukar jag studera svalornas flygkonst från vår uteplats.

Sädesärlor och svalor räknar jag in i kategorin sommargäster. Även Ebba med pojkvän Filip och mamma Hillevi har hunnit titta till oss några dagar fast inte samtidigt. Däremellan har vi haft besök av tillfälliga fikagäster.  I morgon kommer hovslagaren.  Mary och Winston, som gått barfota några månader, ska få skor på fötterna. På sommaren ger ryttarna sig till känna.

I Sätuna tränar Ebba och Estelle inför nästa utmaning. På Gotland har Frännelids Anastasia e Jarno, Fix Victorias dotter, debuterat med seger i LA. Alltså fulle rulle på många fronter. Högt tempo även i växtvärlden. För drygt två veckor sedan plockade jag liljekonvaljer. Nu blommar redan rosorna vid stallväggen. Säger som vår kung: Trevlig midsommar. För något nytt inlägg innan dess hinns nog inte med./Aina

Lämna en kommentar