Vallmofrallor – receptet kommer från theresematochbak.se (recept)
Ingredienser – ca 8-12 bröd
50 g jäst
1 dl mjölk, rumstemp.
100 g smält smör
1 ägg
½ tsk salt
1½ msk socker
6-8 dl vetemjöl
1 ägg
svarta vallmofrön
Gör så här:
1) Lös upp jästen i mjölken.
2) Tillsätt smör, ägg, salt, socker och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig.
3) Kavla ut till en kaka, ca 20×65 cm. Pensla ovansidan med uppvispat ägg och vik in den ena långsidan mot mitten. Gör likadant med den andra så att det blir tre lager.
4) Vänd så att skarven kommer neråt och pensla med ägg.
5) Strö vallmofrön över och skär degen i lika stora bitar, hur många det blir beror på vilken storlek du önskar på frallorna.
6) Lägg på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.
7) Grädda mitt i ugnen i 225°C ca 12 min.
8) Låt svalna på galler.