Jordgubbsmarmelad – två varianter

Standard

Variant 1: Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime (recept)

Ingredienser
500 g rabarber
500 g jordgubbar
1 vaniljstång
2 1/2 dl syltsocker
1 1/2 msk saft av pressad lime

Gör så här:
1) Skala och skär rabarbern i bitar.
2) Koka upp rabarber, jordgubbar, delad och urskrapad vaniljstång med syltsocker.
3) Låt det koka sakta i 20 minuter.
4) Smaksätt med limesaft och häll upp i en burk.


Foto: Sockerkakan

Variant 2: Jordgubbsmarmelad med balsamvinäger & svartpeppar (recept)

Ingredienser
500 g jordgubbar
250 g syltsocker
4 msk balsamvinäger
2–3 tsk svartpeppar, krossad

Gör så här:
1) Skölj och rensa bären.
2) Koka jordgubbarna med syltsockret i 5 minuter.
3) Tillsätt balsamvinäger och svartpeppar och koka ytterligare några minuter eller till önskad konsistens.
4) Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.


Foto: Sockerkakan

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.