fbpx

Idag tänkte jag bjuda på ett smarrigt middagstips som är allergivänligt och inte speciellt krångligt att laga. Att göra egna tofunuggets är både enkelt och gott. Den här paneringen fungerar för övrigt även till kyckling, fläsk eller vad du önskar. Mitt tips är att använda fast tofu så de får bäst tuggmotstånd. Jag serverade mina med sweetchilisås och créme fraiche men självklart kan du servera med annan god dipp.

Fler recept på nuggets kan du hitta här:

Tofunuggets med sweetchili

Tofunuggets med sweetchili

Tofunuggets med sweetchili (4 port)

Ingredienser
500 g fast tofu
1 dl potatismjöl
2 tsk paprikapulver
1 tsk garam masala
1-2 dl havremjölk
3 dl glutenfri panko

4 port ris
Créme fraiche (ev vegansk)
Sweet chilisås

Gör såhär
Koka ris enligt anvisning.
Blanda potatismjöl med salt, svartpeppar, paprikapulver och garam masala. Lägg i en djup skål. Ta fram 2 till djupa skålar och häll havremjölk i en och panko i en. Torka tofun med hushållspapper. Skär sedan i tärningar och vänd sedan i potatismjöl, därefter havremjölk och sist panko.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek tofubitarna runtom så de får fin färg.
Servera med ris, créme fraiche, sweetchilisås och grönsaker.

Tofunuggets med sweetchili

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b