fbpx

När vi var på landet på påsken så bestämde vi oss för att göra en utflykt. Och man vill ju alltid ha med sig något att äta på utflykt så vi bestämde oss för att koka soppa. Det fick bli en hedvigsoppa som är en köttfärssoppa med vitkål. Man kan välja at ha potatis i men vi körde morötter. Basen är buljong samt tomatpuré och krossade tomater. Jag var lite osäker på om barnen skulle vara skeptiska till vitkålen men de gillade soppan och Mila åt tre portioner. Succé!

Utflykt med sopplunch

Jag gillar verkligen att ta med soppa på utflykt. perfekt att koka den klart hemma och ta med i termosar. Antingen äter man den plain som den är eller så har man med diverse toppings. Denna gång tog vi med créme fraiche och så lite mackor. För visst är det något speciellt att äta mat utomhus? Vi tog en promenad i vårsolen och kom fram till en strand där vi slog oss ner på en bänk och tittade ut över havet. Magiskt!

Utflykt och Hedvigsoppa

Hedvigsoppa

Hedvigsoppa (4-6 port)

Ingredienser
300 g morötter
500 g vitkål
1 gul lök
500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
12 dl vatten
3 köttbuljongtärningar
400 g krossade tomater

Gör såhär
Skala och hacka lök. Skär vitkål i bitar. Riv hälften av morötterna grovt och skär hälften i slantar.
Hetta upp olja i en stor gryta och lägg i löken. Låt den bli mjuk innan du har nötfärsen. Låt den fräsa runtom så den får fin färg. Ha sesan i tomatpuré samt pressad vitlök och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt sedan vitkål, morötter, vatten, buljongtärningar och krossade tomater. Låt allt koka upp och låt puttra under lock ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med en klick créme fraiche.

Hedvigsoppa


Fler goda soppor:

Cowboysoppa

Morotssoppa med linser

Röd linssoppa med limeyoghurt

Tomatsoppa med stekta champinjoner

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b