< div id=”header ”>< / div>

fredag 16 september 2022

24:7 lyckades klara spärren till kommunfullmäktige efter en historisk valrörelse i Varberg


Partiet 24:7 i Varberg klarade spärren till kommunfullmäktige. Av etablissemanget kallade kommunister men egentligen är det gula västarna i Frankrike som är förebilden.

Första gången de ställer upp i ett val kommer de alltså in viket är ganska otroligt. Missnöjet verkar vara störst  i 70-talets miljonprogram Sörse och Håsten som är vid val dominerade av socialdemokraterna  men där Sverigedemokraterna gjort starka inbrytningar.

Kommunfullmäktige långa träiga föreställningar

Jag har suttit på varenda kommunfullmäktige under mandatperioden i Varberg och sett hur mycket tråkigare mötena blivit och hur uppgjorda besluten är innan de når kommunfullmäktige.,Det enda som lockar deltagarna verkar vara arvoden för ingen verkar brinna av överdrivet engagemang som sitter i salen.

Långa träiga föreställningar och är det votering är det inte med en rösts marginal utan jordskredsseger för ärenden som filtrerats genom kommunstyrelsen.

Saknas opposition

En politiker har dominerat kommunfullmäktige det är Christofer Bergenblock från Centern som likt en dirigent fått hela kommunfullmäktige att agera opposition mot Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna som för några år sedan kallade sig oppositionsparti har i sin tur blivit alliansens hjälpgumma och dörrmatta genom att när det gäller om deras eget förslag faller avstå mellan socialdemokraterna och alliansen.

Budgeten ointressant att följa omröstningen

Jag själv skulle röstat för S budget i november men SD valde snällt att avstå när det blev omröstning mellan S budget och alliansen. I valet nu i höst röstade jag på ett alliansparti då jag inte tycker S är något parti som jag tycker kan styra Varberg.

Västerport uppgjort av kommunråden

S har i en fråga Västerport allierat sig med C och M och för mig omöjligt att rösta på dem då de kör över samtliga mindre partier i fullmäktige och gjort sig maktfullkomliga. Det finns en arrogans i förtätningsfrågan där de framställer oss kritiker som bakåtsträvare.

När nu frisk luft kommer in i kommunfullmäktige är det en ny typ av parti som gör det intressant att följa politiken i Varberg. Ett parti som 24:7 som vill ha fokus på verksamheter mer än att med automatik medverka i det som kallas 1% aren och leta efter besparingar i en budget.

Inga kommentarer: