Stöd till våtmarksprojekt blir permanent

NATURVÅRD. Från och med 2023 kommer 200 miljoner årligen avsättas till att återställa och anlägga våtmarker, 600 miljoner de närmaste tre åren, säger miljö- och klimatminister Romina Pourmokhtari till SVT Nyheter.

Våtmark på Gotland

Jag tror det viktiga är att det är en permanent satsning som regeringen väljer att göra eftersom vi ser att det är en beprövad åtgärd som ger effekt, säger Romina Pourmokhtari.

Under den förra regeringen avsattes 350 miljoner 2021 vilket sänktes till 100 miljoner för 2023.

Åtgärden, som bland annat syftar till att sänka koldioxidutsläppen och värna biologisk mångfald, välkomnas av Naturvårdsverket

Med det nya permanenta tillskottet blir det totalt 300 miljoner till våtmarker 2023.

-Pettersson säger att då kan gänget som blockerar trafiken för att rädda våtmarker få varsin spade och ge sig ut och fylla igen dräneringsdiken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Stöd till våtmarksprojekt blir permanent

  1. Underbart !! Då kan 600 av dom 600 000 bidragstagarna sättas in i enkla jobb som inte kräver vare sig läskunskap eller språket i det land dom ”flydde” till. Återstår sysselsättning till 599 400 personer ytterligare.

    19
    2
  2. När människor börjar laborera och exprementera med både djur, människor och naturen, då blir det inte alls bra.
    Naturen sköter sig själv på bästa tänkbara sätt helt utan inblandning av klåfingriga experter och förståsigpåare som egentligen inte begriper ett dugg utan bara skapar oreda och skada.

    Det som verkligen behövs är frivilliga att plocka plast i nordvästra Stilla havet, eller rensa tjockolja från markerna i Nigeria!
    Ett fantastiskt framtidsjobb för Bolund, Stenvi, Ribbenvik och deras klonade kumpaner!

    34
    1
    • Det är väldigt bedrövligt? En halv millitant organisation som man tillåter att den tar sig friheter att med odemokratiska metoder påtvinga andra sin vilja.
      Ja anser att våtmarker skall torr läggas för att senare detta torv som eldas för att produsera EL ! Då dess grupper lyckats sprida arbetslösheten och missar i Sverige . Man borde förvara dessa grupper av mentalt efterbliva bakom lås och bom . Bara för att förhindra att dom gör mer skada .

  3. Vad Pettersson säger är bra om nu gänget vet att en spade är en spade. 300 miljoner det är ca 600 årsarbete som inte skall gå till gänget eller de som dömts till samhällstjänst.
    Äntligen får de en meningsfull insats.

    18
    1
  4. Bara nu inte nån svampplockare eller älgjägare går ner sig, när våtmarkerna ökar!

    Personligen, tycker jag inte man ska manipulera naturen! Naturen ska få vara fri att få leva sitt eget liv, utan mänskliga styrandeochställandeingrepp! Det mår den bäst av!

    15
    1
      • Tillrättalagd natur, blir inge bra natur! För människan är inte Gud, eller moder jord!

        Människan kan inte skapa det naturliga i sin omgivning, så det blir sant och bra!

        10
        2
  5. SIDA behöver noll kronor, så där finns mycket att gnaga av till pensionärerna till att börja med och sparka ut häckarna till bärplockningen?

    26
    • Det är redan förbud mot utdikning i skogen. Vad som är verkningsfullt och som görs utomlands är vid havet Man meandrar, gör dikena inte spikraka utan lite krokiga. Då avsätts mycket och det blir djurliv osv.
      När vi renoverade dikena på vår gård i Sörmland fiskade vi gäddor! Utdikningen var för att få mer åker. Finns beskrivning från olika dikningsinitiativ där markägarna gick ihop. Detta är att kasta pengarna i sjön, bokstavligen. När okunnigheten får råda.
      Det löser sig själv. Utan dikesrensning växer det helt själv igen. Låt naturen sköta det själv.
      I Sörmland finns en anlagd våtmark på Stenhammar, kungen har torn, skyltar, beskrivningar för den intresserade

  6. Bra de markerna används inte till något så naturen och vilt bör def få tillbaks sådant som ändå inte brukas !
    Co2 har ändå inget att göra med klimatförändringar som ständigt pågått och pågår på jorden tack vare solens varierande påverkan !

    21
  7. Fullständigt bortkastade pengar.
    Koldioxiden påverkar inte klimatet märkbart.
    Den enda växthusgasen av betydelse är vattenångan, och då både som återstrålare mot marken och, tillsammans med den kosmiska strålningen, som molnbildare.
    Molnen i sin tur reflekterar solstrålning ut i rymden.
    Molnbildningen fungerar som Jordens termostat.

    29
    3

Kommentera