Historisk egendom, konst och bilar stjäls från Cherson

UKRAINA. Inom ett par veckor väntas ett stort slag om den ockuperade regionen Cherson i södra Ukraina, skriver The Guardian.

Tjuven Vladimir Putin

Ryssland har den senaste tiden fört bort civila som ännu bor kvar. Ryssland kallar agerandet för evakueringar medan Ukraina kallar det för deporteringar. Men det är inte bara människor som förs bort från regionen och staden med samma namn.

Ambulanser, traktorer, bilar, konstverk och skulpturer försvinner.  Till och med  den ryska 1700-talsmonarkens Katarina den storas älskares skelett har försvunnit från en krypta i stadens katedral.

Ukrainare som ännu är kvar i området säger till tidningen att det är ryska soldater som plundrar regionen och för stöldgodset över floden Dnepr, vidare in i Ryssland.

-Pettersson säger att Rysslands mål är bara att erövra och underkuva sina grannländer. Ett fredsavtal i nuläget skulle bara ge Ryssland tid att förbereda sig för ett nytt krig och en ny front. Putins avtal har visat sig ha noll värde.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Historisk egendom, konst och bilar stjäls från Cherson

  1. I sann rysk anda plundrar man erövrat område på utrustning och befolkning.
    Detta har ryssarna alltid gjort, det är en del av den ryska doktrinen. När de erövrade Polen och Baltikum 1939-1940 hände samma sak, allt av värde plockades ner och skickades till Ryssland och befolkning deporterades. Samma historia upprepade sig i Manchuriet när Röda armén besegrade japanerna, allt som hade något värde skickades till Ryssland, krigsfångarna användes som slavar. När Puttes terrorister invaderade Donbass och Krim upprepades samma historia igen. De ukrainare som inte flydde deporterades, kvar blev ryssar och inflyttade ryssar.
    Nu upprepas historien igen i Mariupol, Cherson och så vidare.

  2. Åk till Vinterpalatset i Sankt Petersburg, där kan ni få se enorma mängder med Stöldgods från världens alla hörn!

    9
    3
  3. På spansk TV visade man i början av invasionen hur museer, kyrkor packade in och bar net föremålen i olika källare. Det var inte risken för plundring. Det var för att bevara för framtida generationer. Att förvara föremål, reliker där risken för skador var mindre. Därför är det nu lätt att stjäla dem. Det är packat och klart
    Även stater, minnesmärken slogs in på torg. Man knöt madrasser runt kyrkor. Försökte skydda antika fönster.
    Det är klassisk krigföring. Man försöker radera Ukrainas kultur.
    Kulturrevolutionen i Kina.
    Krossandet av statyerna innan Muhammed .
    Det är ofta program, kanske tom i Sverige om när länder kräver tillbaka krigsbyten.
    Bibeln i Carolina Rediviva.

    10
    2
  4. Åter igen bevisar ryssen, hur lågt mänskligheten kan sjunka. Inte sedan ”Adolfs” knecktar mördade och plundrade, har vi sett nazister dra runt i Europa.
    Den mentalt degenererade nazistfurern, ”dvärgen” i Kreml, åker på storstryk på slagfältet och hämnas med stöld och förstörelse.
    Det framgår allt tydligare, att ryska folket är fegisar, som inte har förmåga, att vara herrar i sitt eget land, utan kan liknas vid skällande bandhundar! Värdelösa.

    14
    5
  5. Pettersson säger att ”Ett fredsavtal skulle bara ge Ryssland tid att förbereda sig för ett nytt krig och en ny front.”

    Så, jag antar att Herr Pettersson vill inte att detta krig slutar med ett fredsavtal.

    Att ryssarna stjäl allt värdefullt från Cherson betyder troligen att ryssarna gör sig färdiga till att utföra någon djävulisk plan som leder till Chersons försörelse.

    Till excempel, alla vet redan att ryssarna har minerad dammet nära Cherson. Så, om och när Ukrainarare tar över Cherson, ryssarna kan nu bara spränga dammet och låta staden överflödas. Om detta verkligen ingår i ryssarnas plan, det skulle bara göra folk i Cherson ilskna om ryssarna skulle först inte rädda Cherson-borna och deras kulturskatter undan det kommande flödet.

    9
    22
    • Ja, ska bli intressant att se vad USA och resten av västvärlden gör då då sprängning av en stor vattendamm räknas som användning av massförstörelsevapen.

    • Det är precis varför han är en av de rikaste i världen. Han har plundrat Rysslands skattebetalare in på bara benen. Putin är en kleptokrat.

Kommentera