Läs med mig – Psaltaren 37 & 38

Skenbar lycka … 37:1ff En alfabetisk psalm

Reta inte upp dig … 37:1. Kanske kan det vara en bra uppmaning till oss. 

Sträva efter trofasthet … 37:3. Lev tryggt i landet som en översättning säger. När vi söker Herren för våra liv bistår han oss med det vi behöver i livet.

Kan själv … 37:5. …brukar inte vara ett framgångskoncept i alla lägen. Jag tror på ett liv som ber om Guds ledning och han vill leda oss.

Bli stilla … 37:7. Ibland undrar jag om vi har tillräckligt med ro i kroppen för att kunna lyssna in Gud. Vi vill helst ha svar igår. 

Vrede … 37:8. …är aldrig en bra väg att komma vidare på. Vi kan skylla på temperament men håller det?

Håller oss uppe … 37:23f. Underbar kunskap. Gud vill göra dina steg fasta. Faller du är han där och tar emot dig.

Ångerfull … 38:1ff

Se sin synd … 38:5. Att se sin brist och synd är vägen till förlåtelse. Det är då först man inser att man behöver be om den. Ånger är något vitalt i våra liv. Finns den finns det hopp. 

Sträva efter det goda … 38:21. Jag tänker att det är den bästa vägen för att hitta rätt i livet. Den strävan gör gott inom oss. Siktet är klart. Det blir din och min hjälp.

He … 119:33-40. Tänk att vi kan be om ett förstånd så att vi förstår Guds vishet bättre. Så att vi förstår hans undervisning bättre. Att vi förstår bättre hur vi följer honom. Att se efter förgängliga ting – hoppsan, här får vi kanske tänka till lite. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar?

Lämna en kommentar