Stort att känna sig förlåten

Förlåt

Den som blivit förlåten vet vilken lättnad det är. David använder ett underbart utryck – att ej tillräknas synd. Alltså att det man gjort är förlåtet och belastar inte längre våra liv.

Förlåtelse är ju något så stort och underbart.

”Salig är den som fått sitt brott förlåtet, sin synd övertäckt! Salig är den som Herren inte tillräknar synd och som i sin ande är utan svek. Så länge jag teg förtvinade mina ben och jag stönade dagen lång. Då erkände jag min synd för dig och dolde inte min skuld. Jag sade: ”Jag vill bekänna mina brott för Herren” – då förlät du mig min syndaskuld. Sela”
‭‭Psaltaren‬ ‭32‬:‭1‬-‭3‬, ‭5‬ ‭SFB15‬‬

Kärnbibeln uttrycker det att synden och det man gjort fel är avskrivet och raderad. En skuld som är avskriven finns inte längre. Något som är utraderat finns inte heller. Som jag tänker är Gud en Gud som verkligen förlåter fullt ut. Det är mest vi människor som mest har undantag, finstilt, som helt enkelt har svårt att radera ut det som gått fel. Vi kan glömma mycket i livet men oförätter och felsteg är vi mästare på att komma ihåg. Mästare på att fortsätta tillskriva den som bett om förlåtelse.

Tror vi, både du och jag, kan återuppliva den goda känslan av att blivit förlåten. Att fått reda ut det som blev fel. Ställa tillrätta. Uppleva den frid och harmoni som uppstår av det.

Jag inser också hur svårt det kan vara att förlåta. Hur man kan radera ut något som gjort oss så illa. Att bara gå vidare och misstänka att man kommer få svårt att glömma är inte lätt.

Jag tror att vissa sådana händelser går inte att förlåta. Man måste ha hjälp från någon som kan göra det undret i våra liv. Jag tänker givetvis på honom som är mästare på att förlåta – Jesus. Därför tror jag att det i somliga situationer är bättre att bara kapitulera och ta den hjälpen. Annars kommer man aldrig fram till en sådan förlåtelse som är nödvändig.

Bra att komma ihåg att vill man själv bli förlåten kan det vara bra att gå före och förlåta först.


🙏 Idag ber vi för riksdagsman: Acko Ankarberg Johansson (KD)

Lämna en kommentar