Oro sköljas bort

Instuderade sångerna inför helgens insats i vår kyrka. Så lyser en av textraderna fram och påminner om något viktigt. Något som blir närgånget barmhärtigt.

Du som är törstig
Du som är svag
Kom till Hans källa
Drick av vattnet som ger dig liv

Låt all oro och ångest
Sköljas bort

I Hans drömmar av kärlek
Som djupt ropar ut till djup
Ber jag dig

Kom, min Herre, kom
Kom, min Herre, kom


Låt all oro och ångest
Sköljas bort


Tänk vad oro och ångest ställer till det för oss. Orsakerna kan vara många. Tunga händelser i familjen kanske. Jobbet har sina utmaningar som gör att man går med tunga steg dit. Sjukdom kan ge oro. Oro för ekonomi. Kanske världsläget gör sig påmind. Ibland kan man inte avgöra helt vad den djupaste orsaken är men oron är ändå påtagligt där.

Tänker inte att man enkelt ruskar av det. Eller liksom kan ställa dig i duschen och spola bort den. Men texten ger et hopp. En övernaturlig väg genom Guds barmhärtighet.

Att Gud genom sin kärlek sköljer bort oron. Inte i egen kraft eller förmåga. Utan att Gud kommer och lägger beslag på oron och ersätter den med sin frid.

Därför blir slutet av sången bönens crescendo ”Kom min Herre kom, kom min Jesus kom, helige ande kom”. Det är den väg som fungerar. Att han kommer med sin frid.

Idag tänker jag på dig som bär på oro av något slag. Där oron gör att livet ger dig utmaningar just nu. Jag ber att Gud kommer med sin omsorg och kraft. Lägger beslag på din oro och ger dig av sin frid.

Kom ihåg att Jesus kan göra långt mer än du kan tänka eller drömma om. Han är större än din oro. Större än dina bekymmer. Större än det som gör att din oro rinner upp.

Lämna en kommentar