Minns du någon dålig dejt?

Frågade om tips till kvällens inlägg och fick som svar ”att det skulle vara roligt att läsa om jag har erfarenhet om någon riktig dålig dejt”

Som snart 51åring har jag nog och självklart det men ärligt talat tror jag att de dåliga handlade mer om att de var tråkiga och därför lite bortglömda i mitt minnesbank.

Något jag dock har erfarenhet av är att:

  • ha svimmat på ett hotelrum i Göteborg. Det kanske låter mer spännande än vad det var för orsaken är inte chocken över ”något speciellt” men att jag hade tagit ett varmt bad som visade sig vara just alldeles för varm. Att svimma är kanske inte det majoriteten skulle betrakta som en bra första träff.
  • jag skulle på en dejt där mannen hade skickat en bild från en tidningsartikel där han stod med två kollegor som han hade startat bolag med. När vi väl träffades insåg jag snabbt att mannen jag trodde jag skulle träffa var en av de övriga två. Fick dra på mig min stone face och då jag hade lite svårt för att komma undan situationen gick på den bokade middagen. När inbjudan dock kom att följa honom till hotellrummet hänvisade jag till att lagen säger att man inte får lämna sin hund själv mer än 6h och var därför tvungen att åka hem till småstaden. Då hade jag hund, idag låtsas jag att ha en om jag skulle hamna i en liknande situation.
  • för en dejt åkte en norsk man först till Borås där han levererade en av de största bukett blommor jag någonsin har fått och så skulle vi träffas på hotellet där han bodde för att sedan gå ut och äta. Han kysste mig och direkt kände jag att ”vill åka hem” känslan. Just då ringde min syster med ett brådskande ärende som gjorde att jag bad så mycket om ursäkt men var tvungen att åka hem. Hoppas att Tinder fanns redan på den tiden (troligtvis inte) så att han kunde matcha med någon lite snabbt :)

Jag har överlag inte något minne om någon riktig dålig dejt (kanske några med det handlar mer om personen i sig) och brukar hänvisa till att det är svårt som man att konkurrera med en bra true crime dokumentär. Då måste du vara intressant eller jag väldigt uttråkad :)

De dejter som jag kommer ihåg, trots att det har gått flera år sedan dess, är nog de som hade en element av lite spänning och engagemang eller som bara var mysiga:

  • blev bjuden på en helg i Paris av en man jag bara hade skrivit med och sett två kort på. Även om det inte slog gnistor så fick jag uppleva staden på ett intressant sätt då han verkligen hade engagerat sig för att boka spännande aktiviter och trendiga restauranger. Vi bodde då på Hotel Costes och bland annat hade han hyrt en historielärare som körde oss runt i en gammal Ford medan han berättade om intressanta fakta om just Paris. Lite vågat av mig men ett kul minne.
  • gick på en dejt där mannen skickade bild på ett badkar med rosenblad i (osmidigt egentligen :) från hotellet och fick som ”önskemål” att vi skulle kyssas innan vi skulle säga hej till varandra. Det var sommar och han var helt klädd i vitt när han öppnade dörren till rummet. Istället för att gå ut på den bokade middagen satt vi sedan på balkongen och beställde room service i vita fluffiga morgonrock för att sedan sitta där och prata om livet.
  • fick av en dejt 4 brev med instruktionen att stå utanför min dörr vid en viss tid med en packad väska för att vara borta över natten. Fick öppna brev 1 när taxin kom, brev nummer 2 när jag kom fram till Landvetter, brev nummer 3 när jag landade på Arlanda och brev nummer 4 när jag kom till hotellet. Brev nummer 5 låg på kudden på hotellrummet med texten att jag hade ett val att göra mellan 2 olika förslag :)
  • när jag och en person jag träffade en längre period satt på en väldigt enkel ”bar” på Koh Samet och spelade 4 i rad medan de regnade och en match visades på tv. I all sin enkelhet nog min favoritkväll med honom …
  • min första one night stand på en båt i Smögen. döpte min hund efter killen (inte båten). Den kvällen glömmer jag inte.
  • ett bad i en jacuzzi med en massa skum och bubbel.
  • vin, djuphet, psykologi och bara en alldeles perfekt kväll …

Jag är helt klart rätt så svår att imponera på och tror att en favorit dejt handlar mer om kemi, det där man inte kan sätta fingret på, än något annat.

Inte om var man är och vad man gör första gången man träffas och jag träffar sällan någon mer än 1-2 ggr. Att sitta och prata med någon som är intressant och som har en djuphet är nog det jag finner mest attraktivt speciellt om i kombination med ett trevligt yttre.

Något jag är nog väldigt bestämd med är att jag skulle aldrig erbjuda mig att betala halva eller hela notan på en middag. Så orättvis är jag, men sådant är livet också … Den som föreslår en middag eller lunch tar notan, så enkelt är det.

P.S. Nu var det ett tag sedan jag var i Paris :)

Om du minns någon dålig dejt du har varit på får du gärna kommentera med din erfarenhet …

2 thoughts on “Minns du någon dålig dejt?

  1. Har gjort misstaget två! gånger att dejta säljare. De pratade konstant om sig själva, ingen positiv egenskap.

    1. Människor som pratar bara om sig själva eller som skryter om det de äger eller har är så tråkiga :)
      Å andra sidan är jag nog själv den som ställer väldigt få frågor till någon dejt då jag ofta är måttlig intresserad och gör det mer för att det hör till än för att jag verkligen är nyfiken <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *