Vara snäll – Pat Zietlow Miller & Jen Hill

Baksidestext:

Hur två enkla ord kan förändra världen. 

Kommentar:

Femåringarna tycker: Stackars flickan som spiller druvjuice på klänningen i början, tycker femåringarna och förstår mycket väl att hon blir ledsen. De tycker att funderingarna om snällhet och hur det kan växa är fint och pratar gärna om snälla saker de har gjort eller någon annan har gjort mot dem. För snäll, det ska man vara, tycker de. Även om det kanske är lätt att glömma bort ibland.

Mamman tycker: Att lite spilld druvjuice kan få till en bok med så stora funderingar kring snällhet. Jag tycker om att det växer från att vara snäll mot en enskild individ till att tänka kring hur snällhet kan få världen att bli lite bättre ändå. Att vi får följa ett barns tankar som snurrar vidare från det hen ser under lunchen, till att komma tillbaka till hur hen på slutet är snäll mot Tanja som spillde juice.

Illustrationerna passar väldigt fint in till berättelsen och den här boken har en bred målgrupp, för det här med att vara snäll går att prata om långt ner i åldrarna. Jag skulle säga att den här fungerar från 3 år och uppåt.

Titel: Vara snäll (Original: Be Kind)
Författare: Pat Zietlow Miller
Illustratör: Jen Hill
Översättare:
Hien Ekeroth
Format:
Inbunden
Förlag: Bokförlaget Barnens Val
ISBN: 
978-91-527-1702-8    
Ålder: 6–9
Antal sidor: 32
Språk: 
Svenska
Utgiven: 
2022

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus

En reaktion till “Vara snäll – Pat Zietlow Miller & Jen Hill

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.