Galen i dig – Mhari McFarlane

Första meningen:

”Hej, är det du som är brudgummens bestman?”

Baksidestext:

Två främlingar. Ett sammanträffande. De driver varandra till vansinne, och det är bara början …

Harriet Hatley är bröllopsfotograf, men själv tror hon inte på romantik längre. Hon ryggar inför tanken på äktenskap och avskyr chokladfontäner mer än allt annat. Så när hennes pojkvän friar gör hon det enda rätta – gör slut och flyttar ut.

Istället hyr hon in sig hos Cal Clarke, som själv har upplevt en riktig bröllopskatastrof. Men med ett ex som vägrar släppa taget och ett annat som beslutat sig för att hämnas upptäcker Harriet snart hur snabbt tillvaron kan rasa samman.

Medan hon kämpar för att rädda sin karriär och sitt rykte går Harriet och Cal från rumskompisar till vänner, och det visar sig snart att båda två har hemligheter och erfarenheter som de måste ta itu med.

Galen i dig är en ny varm, humoristisk och bitsk romantisk komedi av hyllade Mhairi McFarlane.

Kommentar:

Harriet Hatley arbetar som bröllopsfotograf men är ganska säker på att hon inte tror på romantik längre. Att gifta sig själv, är hon inte särskilt intresserad av. När pojkvännen friar inför sin familj gör hon slut och flyttar ut. Men att hitta någon att bo med, är inte det enklaste. Speciellt inte när den man flyttar in hos råkar ha egna bröllopskatastrofer bakom sig. Dessutom råkar hon stöta på ännu ett gammalt ex på ett bröllop, och tar ett beslut hon inte kommer kunna ångra i första taget.

Det finns flera anledningar till att jag, så fort Mhairi McFarlane släpper en ny bok, piper förtjust och slänger allt annat åt sidan så fort jag bara har möjligheten. Dels är det för att jag tycker om den humoristiska och ofta ganska sarkastiska ton som McFarlanes huvudpersoner ofta har. Men också för att det alltid känns som att träffa ett gäng nya kompisar. Kompisar jag tänker på emellanåt, även efter att vi skilts åt. Och för att McFarlane inte räds att fylla sina feelgood med ganska mycket svärta mellan allt det fina och hoppfulla. Och Galen i dig är inget undantag. Det är inte en rom-com med fokus på romantiken. Det är en bok full av svärta, svåra bakgrundshistorier som hittar tillbaka till ytan och om hemligheter som man burit med sig alldeles för länge.

Jag gillar Harriet som huvudkaraktär och hennes utveckling under berättelsens gång. Jag tycker om de relationer hon har i boken, åtminstone de som är värda att tycka om. Harriet är en sådan där huvudkaraktär som man tycker om att irritera sig på men som man ändå hejar på och vill att det ska gå bra för. En svår balansgång att vandra men som i den här boken fungerar för mig. Jag kan tänka mig att mycket av helhetsintrycket man får som läsare av den här boken beror mycket på vad man tycker om Harriet.

Språket är bra och jag tycker att Maja Willanders översättning fungerar väldigt bra till McFarlanes skrivsätt.

Betyg: 4,5/5

Titel: Galen i dig (Original: Mad About You)
Författare: Mhairi McFarlane
Omslag: Nina Leino
Översättare:
Maja Willander
Format:
Inbunden
Förlag:
Harper Collins
ISBN: 
978-91-509-6998-6    
Antal sidor: 377
Språk: 
Svenska (Original: engelska)
Utgiven: 
2022 (original: 2022)

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus

*
Läs också:
Recension av Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts
Recension av Det kommer aldrig vara över för mig
Recension av Det är inte jag, det är du

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.