Språkhistoria

Som låter så kul, golvar mig med en mental tegelsten. Hur tänker man när man ger studenterna 81 sidor norska när vi kommer till hur fonem, avstavningar i germanska, urnordiska, olika språkförändringar, det känns som de satt ribban uppe bland molnen. Norska, jag förstår cirka 30% av texten och provar google translate. Jag har förstått mycket, men det känns som något saknas. Jag behöver utvecklingen, från start tills nu, undrar om det är någon kursbok jag städat undan. Tentan ska vara inne på söndag, jag har nog kommit halvvägs. Idag lyssnade jag på 4 föreläsningar om språkhistoria som jag hittade på youtube. En var bra, den från ett universitet.

Jag fick tid imorgon till mammografin, jag tycker om att vara prioriterad men det skrämmer mig nästan. Jag är aldrig rädd, jag dör hellre.

På väg till kurs hos socialdemokraterna, lära mig skriva motioner. Jag tänker på frågor, som införa 0-taxa på kommunens lokaler för barn och ungdomsverksamhet, höja föreningsstödet. Stöd till en 4h gård, går det? Fina fisken. Min bror fyller år idag. Grattis Daniel!

Jag lyssnar på Ma baker och känner mig som en orkan.

Publicerat av

livspartiklar

Jag är Maria, jag älskar livet. Prata gärna med mig! :)

Lämna en kommentar