============================================================

söndag 6 november 2022

En söndag

Just på den här dagen 1632 stupade Kung Gustav II Adolf - Lejonet från Norden - på slagfältet i Lützen.

Hans storhet handlar väl mest om att han var en stor krigarkung som gav Sverige stormakts-stämpel i Europa.

Varför vi hedrar hans minne på hans dödsdag snarare än hans födelsedag är för mig en gåta. Men eftersom jag lever mycket efter devisen "fira det som firas bör" och tar alla chanser till lite extra kul i vardagen, så blev det såklart Gustav Adolf-bakelser här ikväll.


Annars har den här söndagen varit mer kaos än något annat

Först har jag fått agera taxi så att Sonen och hans kompis kom till Friends Arena för AIK-match ikväll. Sen ett par, tre timmar efter det var det bara att åka tillbaka för att hämta. Och sen blev det cirkus.

En kompis jag inte ens visste var på matchen skulle åka med hem, fick jag veta då hans mor ringde mig och sa att grabbarna kommit ifrån varandra. Jag fick telefonledes försöka leta upp, styra upp och fixa upphämtning på annan plats. Samtidigt var det åksjuke-kaos med Sonen, som såklart inte hade varken ätit eller druckit tillräckligt med vatten under dagen. Det här projektet tog sin lilla tid, kan jag lova. Jag drog hemifrån strax efter 17 och vi var inte hemma igen förrän klockan var 20.30.

Dessutom har jag haft skol-och provångest-hantering med Dottern när jag väl varit hemma. Hon har pluggat en hel del under lovet,  och nu i helgen har det varit sista spurten inför prov på tisdag. Och hon har fått kämpa. Det ska Gudarna veta. Men hon har en tendens att trots att hon pluggar och står i, ändå inte pallar när det väl är dags för prov. Så det har varit jobbigt idag. Mycket ångest-parerande för Mamman. Och för henne - tårar, huvudvärk, skak i kroppen, knak i leder och alla andra stress- och ångestmekanismer. Men till slut hoppas jag att hon nu somnar. Sent om sider. 

Och det var liksom den söndagen, det.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Inga kommentarer: