============================================================

torsdag 27 oktober 2022

Torsdags-Tankar

Torsdagar är ju ändå lite sköna. Hemmakontor. Nära helgen. Stallhäng. Najs. Idag hade jag dock tandläkartid mitt på dagen, så det naturliga flow:et fick sig en liten knäck. Jag är ju inte en av dem som lider av tandläkarskräck eller så, jag är ändå rätt obrydd där, men det är ju inte KUL att gå dit. Det är ju ett smått intrång i den personliga sfären att ligga där och låta en främling gräva en i truten. Och skäll kan man få. Och dyrt blir det.

Men jag hade noll hål. Inga fickor. Ingen tandsten. Så typ fem minuters undersökning, fem plåtar - de tog en extra för att kolla min rotfyllda tand på min önskan - och det var det. 775 riksdaler fattigare. Jorå.

Vad säger vi? Borde inte tänderna räknas in i den kropp som ingår i sjukvårdens högkostnadsskydd? Eller i alla fall ha ett eget utformat skydd? Så att människor som inte är så lyckligt lottade som jag kan ha råd att ha tänderna kvar?

Jag fattar att det skulle vara en jävligt dyr reform att ta fram, men det ÄR verkligen en fråga som borde prioriteras. Tycker jag i alla fall.



Såg också att man idag släppt lite mer om högkostnadsskyddet för el som regeringen utlovat i valrörelsen. Fattade det som att det är en kompensation på redan gjord förbrukning - 12 månader bakåt i tiden - och att elområde 3 och 4 får stöttning med ett fastställt belopp per kWh. Men inget stöd till elområde 1 och 2. Och jag kan fatta det. Förra gången fick alla samma stöd, vilket gjorde att vissa hushåll gick PLUS på sin el. Och det var ju inte heller meningen.

Och visst. Det är i område 3 och 4 som priserna skenat som värst. Men VISS ökning har väl även 1 och 2 haft? Borde de inte också få i alla fall NÅN del av kakan?

Jaja. Det kan verkligen inte vara lätt att försöka möta alla de utmaningar och krav som nu finns på nya regeringen. Jag är INTE avundsjuk på dem som nu ska försöka enas och få ihop en vettig plan framåt. Jag tror att det kommer att bli svårt. Jag tror att många människor kommer att få det sämre. Och jag tror att man behöver längre tid än en mandatperiod för att göra allt det man tänkt sig. Men jag tror inte att man kommer att få det.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Inga kommentarer: