============================================================

fredag 21 oktober 2022

♡ SLUT ♡

Arbetsveckan är slut. Och likaså jag.

Tydligen är det Champagne-dagen idag. Det var ju synd att man inte hade koll på det. Men vaffan, jag fick mig ett glas Äppelcider till middagen så jag ska inte klaga!

Jag hade en hel del att fixa med idag, framför allt skulle hela budgeten lämnas in. Jag har slitit som ett djur med detta. Det fanns en tidplan som från början gav mig 10 dagar till. Men tyvärr ändrades den av orsaker utanför min kontroll, och jag fick det svettigt. Det är inte första gången i min yrkeskarriär jag tvingats att trolla med knäna, och garanterat inte sista heller, men varje gång det sker sliter det som fan. Framför allt magen tar ju stryk. Men också sömnen.

Igår när jag gick och la mig så hade jag svårt att somna. Det tog tid att komma ner i varv. Men med meditationsmusik och rätt andning kom sömnen i alla fall. Tills en tanke plötsligt sköljde över mig, och sen kom stresspåslag, ångest och panik. Jag låg och snurrade nästan hela natten. Slumrade till då och då men när klockan slog morgon var jag så trött att jag skakade i kroppen, det ringde i öronen och huvudet värkte.

Men nu är helgen här och jag ska

- INTE ställa klockan
- INTE öppna datorn
- INTE stressa

I stället ska jag

- SOVA och VILA
- SKROTA, plocka, städa och röja (i lagom takt)
- NETFLIX:a
- KRAMA min familj
- BAKA

Och det känns jävligt lagom.


Svårt att tänka sig, men nu går vi in i sluttampen på det här året. Ytterligare ett jävla bajs-år ska läggas till handlingarna. Jag vågar verkligen inte ha NÅGRA förväntningar alls på 2023. Jag brukar ha som målsättning inför varje år att jag ska överleva ett år till. Inte ens det känns speciellt säkert så som världen ser ut just nu.

Nej, 2020-talet kommer inte att gå till historien som detta århundrades "glada 20-tal" direkt.

MEN!

I vanlig ordning är det lätt att falla ner och rulla runt i den där neggo-geggan så nu ska vi fokusera på allt BRA omkring oss!

1. Jag och min familj lever och är friska
2. Barnen har kompisar och klarar skolan
3. Både jag och Maken har jobb, och även om ingen av oss har en lön som är gigantiskt stor (hey, en av oss jobbar statligt!) så klarar vi oss bra. Vi bor bra, har alltid mat på bordet, kläder på kroppen, fritidsaktiviteter och presenter och julklappar när det är dags.
4. Vi har släkt och vänner som alltid finns där och som ställer upp när vi behöver.
5. Vi bor i ett land som i alla fall för nu inte är i krig.

Just idag är jag också extra tacksam för ett spontant men fint samtal med 15yo. ♡ Ibland känns det nästan som att vi lever parallella liv och att vi missar så otroligt mycket av hans. Han har alltid varit en smart och självständig kille som vill klara av så mycket som möjligt själv, så när det ikväll blev ett spontant snack om livet, skolan och kompisar så kändes det så fint! Jag var DELAKTIG i hans liv för en stund, och DET är jag extra glad och tacksam för idag. ♡

Det finns massor att vara tacksam för, och det är lätt att glömma det och bara fokusera på det tunga.

En annan sak att vara tacksam för - Katten! ♡



♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Inga kommentarer: