IFK Norrköping till Damallsvenskan

Efter att Växjö DFF gått upp till Damallsvenskan direkt efter ett års frånvaro har nu i går även IFK Norrköping lyckats med bedriften.

Norrköping vann med 1:0 över tabellens elva Bergdalen inför 2748 personer på Parken och i och med detta kommer troligtvis AIK och Umeå byta plats med Växjö och Norrköping.

”Det är klart, det är historia det här. Vi är ganska nya med damer i IFK Norrköping. Det har gått väldigt fort för oss, vi har gjort många saker rätt. Vi har en fantastisk fotbollsstad i Norrköping med fantastiskt många duktiga tjejer. Det visar vi här nu, många av dem är härifrån stan”, sade lagets tränare Tor-Arne Fredheim till Norrköpings tidningars webbsändning.

Medan Växjö DFF bara öste genom Elitettan som AIK brukar göra, förlorade Norrköping fyra matcher och kryssade i tre. Vilket pekar på att det finns ett tydligt behov efter förstärkningar.

Men i och med att en klubb som har vunnit 13 SM-guld på herrsidan går upp till kvinnornas högsta serie bygga förstås förväntningar om att även damlaget ska etablera sig. Därför behöver man förstås utöka budgeten avsevärt men ändå lite jämfört med vad herrlag kostar.

Satsar IFK Norrköping vad jag hoppas man gör blir det intressant om vi så småningom har två topplag i Östergötland som kommer att spela heta derbymatcher mot varandra.

Detta inlägg publicerades i Allgemein den av .

Om Rainer

This is in English because I am Blogging both German and Swedish and apparently this text here appears in all of my Blogs when you click my name. My name is Rainer and I have been following women's football or soccer for quite a while now. I watch football games, take pictures when I see matches, because I need them for the blogs. I talk to Players and publish texts about that in my German and Swedish blog. I prefer the term "talk" instead of "interview". It's a dialogue,l notm just Q & A I am interested in.

5 tankar på “IFK Norrköping till Damallsvenskan

  1. Martin

    Som Linköpingssupporter ser jag verkligen fram emot riktiga Östgötaderbyn 2023, kanske kan det också få fler här i stan att vakna och inse att vi har ett högklassigt lag att följa nu när matcher mot rivalkommunen väntar!

    Gilla

    1. Emma

      Med tanke på att en rejäl mängd Linköpingsbor åkt till Norrköping för att hålla på det enda östgötska herrallsvenska laget de senaste åren, blir det spännande med de sympatibryderier som nu uppstår. Får vi dem till läktarna och vilket lag kommer de stötta?

      Göteborgssupportrarna vet vad vi pratar om, liksom MFF/FCR-supportrar.

      Gilla

      1. Rainer Inläggets författare

        Får vi på längre sikt samma utveckling som överallt att de mer renodlade damfotbollsklubbarna kommer att tappa för att sedan försvinna? Malmö FF kommer 2025 att vara i Damallsvenskan. Möjligtvis även IFK Göteborg. OK, Häcken är ett affischnamn även för herrarna, men det är knappast Rosengård som anslutits till en herrförening i division 2, eftersom det var chansen att överleva.

        Gilla

      2. The Independent

        Härliga derbydrabbningar på Linköping Arena och Platinumcars Arena, knökfullt på läktarna och mycket oväsen när Lejonflocken och Peking Fanz ska försöka överrösta varandra. Ingen livsfarlig pyroteknik dock, tack… 😉

        Gilla

      3. Rainer Inläggets författare

        Kommer IFK Norrköping att satsa rejält eller blir de en ”vanlig” nykomling som kämpar för överlevnad?

        Gilla

Kommentarer är stängda.