Kokosmums

Kokosmums – Skumrutor, 24 bitar

Detta var ett av de första recept jag lärde mig att följa…. Jag var inte gammal! Älskade detta och det blev en stående fredagsfavorit i många år!

👌🏻♥️🫶🏻

4,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggvita
1,5 dl vatten, kallt
1,5 msk gelatinpulver
1 dl kokhett vatten

Topping:
4 dl riven kokos
2 msk kakao

Gör så här:
1. Blanda strösocker, florsocker, vaniljsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en bunke.
2. Vispa samman på hög hastighet en minut.
3. Blanda gelatin med kokhett vatten i en skål, rör till gelatinet löst upp sig helt.
4. Tillsätt gelatinet under vispning och fortsätt sedan vispa 10-15 minuter tills det är riktigt fluffigt.
5. Klä en form på ca 20×30 cm med bakplåtspapper.
6. Blanda kokos och kakao, strö ett jämnt lager av blandningen i botten av formen, ca hälften.
7. Bred ut fluffet jämnt i formen, och ha på resten av toppingen.
8. Ställ i kylen och låt stelna 2-3 timmar.
9. Skär upp i rutor och använd det överflödiga toppingen och doppa kanterna.

Hepp!