På Himlavalvet – Vecka 44

⭐️  Astrovänner & Magiska Människor  

Man tänker att det skulle vara lugnt nu på stjärnhimlen efter förra veckans massiva händelser – men det är det naturligtvis inte. Universum har idel mer att bjuda på.

Härligt är förstås Jupiter som har backat tillbaka in i Fiskarnas tecken, Merkurius som swishat över till Skorpionen.

Men det största och mest uppseendeväckande och dramatiska är utan tvekan att Mars vänder retrograd i Tvillingarna. Den här karamellen kommer vi få suga på i dryga två månader så det är lika bra att lära sig att hantera energin. Missa inte att läsa inlägget om Mars Retrograd.

🌞  SOLEN 🦂07°- 13° SKORPIONEN ♏️

Att denna årstid förknippas med död beror på att sommaren faktiskt dör för inför våra ögon. Nu faller löven av och träden står står kala. Klimatet kan vara ogästvänligare med höststormar, kyla och mörker och vi människor drar oss nu in i våra stugor, drar till dörrarna och tänder ljus. Här blir vi också djupare, intimare och privatare i vår kommunikation. ”Jag begär” är Skorpionens nyckelord och här är allt på allvar.

Skorpionens energi är utmanande, passionerad, viljestark och intensiv Den här tiden kan vara helande och transformerande.. Men Skorpionen är inte omedelbar med sina avsikter och mycket av information är inte uttalad utan vetskapen och känslorna kommer bara över oss. Vi söker sanningen och vill ägna oss åt det som vi finner vara viktigt på allvar.  Grattis på födelsedagen Skorpionen.

🌙 MÅNENS VANDRING

Under måndagsmorgonen befinner sig Månen i Stenbocken men rör sig under eftermiddagen kl 16:43 in i Vattumannens sfär. Det är den 1/11 på tisdagsmorgonen som Månen bildar sitt första kvarter på 8° i Vattumannen. Vi har alltså en tilltagande måne som växer sig allt större dag för dag! Onsdag kväll kl 19:47 glider Månen in i Fiskarnas tecken. Fredagkväll 4/11 blir nog extramysig som Månen och Jupiter möts där under kvällen – vid midnatt är mötet exakt konjunkt! Härligt! Säkert är det bäst att önska allt man vill, tänka underbara tankar och jobba med attraktionslagen. Strax efter midnatt, 5/11 glider månen in i Väduren och där blir den kvar hela helgen lördag och söndag.

️ MERKURIUS 2° – 13° SKORPIONEN

Nu kopplas alla sinnen in och han orienterar sig genom sina känslor, instinkter, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här.  Han hör inte riktigt hemma i vattentecken och känner sig väsensfrämmande. Icke desto mindre blir Merkurius sylvass i  Skorpionens djup och framstår som oerhört analytisk och väldigt smart. Kan en dålig dag även uppfattas som enkelspårig och kanske till och med aningen besatt.

I Skorpionens vattendjup gäller det för Merkurius att anpassa sig till ett nytt klimat. Merkurius kommer ingen vart med att snacka sig fram, dra vitsar och underhålla som är hans sanna natur.

I Skorpionens rike möts allt sådant med misstro. Här är det bara sanningen, själen, känslan och djupet som betyder något. Instinkt, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här.

Merkurius i Skorpionen är sylvass, fingertoppkänslig, djup och analytisk och väldigt smart. Han antar schamanens roll, arbetar i ett annat skikt och färdas mellan världarna. Merkurius i Skorpionen

️ VENUS 10° – 18°  SKORPIONEN

Den här veckan rör sig Venus igenom Skorpionens andra dekan. Eller mitten av Skorpionen kan man också säga om man inte vill krångla till det med nya ord.

I Skorpionen bryr sig gudinnan inte om ifall det är trevligt eller om det ser bra ut. Nej, skit i konventionerna – det är känslorna, äktheten, sanningen och djupet som räknas. Allt eller inget. Här fördjupas våra känslor, vi vill vara närmare och själsligt intima. Det är inte den ytliga vänskapen eller den lättsamma flirten vi söker. Ska det vara något så är det på riktigt som gäller.

Misstänksamma Pluto är ju styrare här så vi blir lite mer kritiska emot dem vi möter och släpper inte vem som helst in på livet. Våra relationer superviktiga och såväl vänskap som kärlek prövas. Det är inte det ytliga och lättköpta som attraherar nu.

Här är Venus selektiv, exkluderande och vill veta precis var den andra står känslomässigt. Venus i Skorpionen kräver att få veta vad relationen betyder för den andra personen och hur långt lojaliteten och kärleken sträcker sig. Här blir hon kvar till den 24/10.

♊️ MARS  25° TVILLINGARNA RETROGRAD

🔥 Idag den 30/10 kl 14:25 vänder Mars retrograd på den 25° 36 i Tvillingarnas tecken. Han har varit i princip stillastående i skyn i veckor nu vilket innebär att han är oerhört ettrig, aggressiv och kraftfull. So alltid är det väldigt viktigt att hålla koll på en planet just i den stund dess bana vänder eftersom han är så nära jordytan och oerhört stark nu. Detta är en oerhört viktig händelse.

Det är viktigt att vi inte tappar fokus på vad som är viktigt.

Det finns ett samband mellan Tvillingarna och nerverna, de som är födda i detta tecken är ofta nerviga, upphetsade och spända. Planeten Merkurius, Tvillingarnas styrare är förknippad med andning, hjärnan och hela nervsystemet.

Som vi vet är Mars hetta, vilja, fart och faktiskt också bråk. Tvillingarna å sin sida är ett rörligt, snabbt lufttecken som handlar om information och kommunikation. Att Mars kommer att befinna sig i tecknet i hela sju månader kan komma att fresta på allas vårt tålamod.  En stor del av tiden är planeten också retrograd. V kan förvänta oss en tid med ett oerhört snabbt informationsflöde, många snabba tankar, förflugna ord och kanske även osämja.

Bra saker som kan komma ur detta är gränssättning. Vi får hjälp att sätta ner foten och vara viljestarka. Mars i Tvillingarna

️ JUPITER 29°44 -29° 19  FISKARNA RETROGRAD 🐟

Härliga Jupiter gled i fredags 28/10 kl 07:10 åter tillbaka in i Fiskarna. Åh, det här stundar nu två härliga månader för er alla som har planeter i slutet av Fiskarna i synnerhet, men även Jungfrun, Skytten och Tvillingarna.  Det här blir liksom en chans att knyta ihop påsen, kanske avsluta och göra klart. Detta innebär som alltid vid Jupitertransiter tur, utveckling, möjligheter och nya chanser. Det kan röra jobb, kärlek, pengar, vinster eller egentligen vad än du tänker att du gärna vill ha.

Jupiters närvaro hjälper oss att öppna våra sinnen för nya influenser, att ta nya modiga kliv framåt och att tänka positiva tankar, få nytändning och tro på att livet faktiskt kan bli bättre. Här höjs våra sinnen, vi utvecklas och vill ha mer. På så sätt får vi hjälp att ta kliv framåt, få in tur och glädje och expansion i våra liv.

Nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt.

Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande!

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.  Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är vad detta kan innebära. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor. Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan. Jupiter i Fiskarna

♒️ SATURNUS 18° 46  VATTUMANNEN 

Förra lördagen, den 22/10 vände Saturnus direkt! I och med det är hans krafter extra kännbara i detta nu. Detta innebär också början till slutet av den jobbiga kvadraturen mellan Saturnus och Uranus som pågått sedan februari 2021. Det kommer att ta tid dessvärre. Kvadraturen är i allra högsta grad aktiv under den kommande eklipsen den 8/11. Men är i alla fall början till slutet av Saturnus vistelse i Vattumannen. 7 mars nästa år är han ute ur Vattumannen och kommer att hålla sig borta därifrån i 28 år.

Saturnus befinner sig nu i Vattumannens tredje dekan (sista tredjedelen alltså). Han är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig.

Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen

♉️ URANUS  17°  OXEN RETROGRAD

Vi befinner oss nu mitt i peaken av kvadraturen mellan Saturnus och Uranus.  Det här är så viktig tid för mänskligheten. Det händer så stora omdanade händelser genom detta. Härifrån kommer planeterna så sakteliga glida isär.

Uranus är den stora väckarklockan och som skakar om oss så att vi inte nickar till. Han öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt. Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång.  Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 22° 50 FISKARNA RETROGRAD

Neptunus är alltjämt retrograd och rör sig verkligt långsamt nu.  I praktiken nästan är stillastående. Minns att när en planet står stilla så får den oerhört mycket MER kraft än annars. Neptunus är en viktig spelare nu och minns att den är både är den kreativa kraften, fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra så det gäller att hålla tungan rätt i mun nu.  Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 26°19  STENBOCKEN

Plutos bana vände rätt 8/10 helgen och detta till trots har han inte rört sig nästan alls sedan dess.  Det är precis i den stund en planet vänder som den är maximalt intensiv och så nära jordytan som den bara kan komma. Med andra ord är det nu Plutokrafterna påverkar som värst.

Han färdas nu för tredje och avslutande gången över dessa grader. Här avslutas processer som varit igång nu under något år. Den som har gott minne kanske minns att det var just på den 26° i Stenbocken som Venus vände retrograd i december 2021.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras.

Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto träder in i Vattumannen i mars 2023 går efter någon månad tillbaka in i Stenbocken. Han vinglar på gränsen mellan dessa två tecken under både 2023 och 2024 och det är först som 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken för att inte gå tillbaka till Stenbocken igen.

♈️  KIRON 13°- 12°51 VÄDUREN RETROGRAD

Kiron har varit retrograd allt sedan den 20/7 retrograd på den 16° 26  i Väduren – vänder inte direkt igen förrän i slutet av december 2022, dvs hela fem månaders retrograd.

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi Saturnus restriktioner och begränsningar – han är bron/bryggan som hjälper oss att integrera och förstå revolutionära, nydanade Uranus, att inse att han inte bara är chock utan hjälpa oss att utvecklas och ta till oss det nya tänkandet. Detta gäller även Neptunus och Pluto. Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 13°  OXEN & SKORPIONEN ♏️

I och med att Solen gick in i Skorpionen befinner vi oss nu i den hetaste delen av förmörkelsetiden eller eklipssäsongen .

Det är vid ny eller fullmåne +  närhet till noden för att förmörkelsen ska kunna äga rum. Förra tisdagen inföll en solförmörkelse vid nymånen den 25 oktober och ytterligare en eklips, en är att vänta vid fullmånen den 8 november. Man kan inte nog understryka hur viktiga dessa karmiska aktiveringspunkter detta är.

Redan i september låste sig månknutarna vid 13° i Oxen/Skorpionen.  De låses alltid på samma sätt tre veckor före och efter den allra hetaste delen av säsongen är aktuell.  Vi befinner oss sig i det läget ända fram till den 10/12. Det är i tider som dessa som verkligen stora ödesmässiga förändringar kan äga rum.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen. Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.