Merkurius in i Skorpionen

Shutterstock

Vår kosmiska kommunikatör och språkrör mellan människor och gudar lämnade Vågens luftiga och lättpratade sammanhang och gick gled på lördagen den 29/10 kl 21:35 in i  Skorpionen i stället där stämningen är en helt annan. Nu är allt ”på riktigt” plötsligen.

Nu kopplas alla sinnen in och han orienterar sig genom sina känslor, instinkter, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här.  Han hör inte riktigt hemma i vattentecken och känner sig väsensfrämmande. Icke desto mindre blir Merkurius sylvass i  Skorpionens djup och framstår som oerhört analytisk och väldigt smart. Kan en dålig dag även uppfattas som enkelspårig och kanske till och med aningen besatt.

I Skorpionens vattendjup gäller det för Merkurius att anpassa sig till ett nytt klimat. Merkurius kommer ingen vart med att snacka sig fram, dra vitsar och underhålla som är hans sanna natur.

I Skorpionens rike möts allt sådant med misstro. Här är det bara sanningen, själen, känslan och djupet som betyder något. Instinkt, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här.

Nå, denna förmåga att vara ”shapeshifter” var han redan känd för i det antika Grekland. Han var den enda utav Gudarna som kunde besöka Hades och komma levande tillbaka.